Підсумки 2010 року підводять працівники комунальної сфери міста

Новости города

Щорічно, відповідно до програми благоустрою та титульного списку відділу комунального господарства, враховуючи необхідність проведення першочергових заходів щодо благоустрою території міста, виконується великий обсяг робіт з утримання об'єктів благоустрою міста.

За звітний період відділом комунального господарства виконано ремонт міських доріг на загальну суму 3 млн. 977 тис. грн.:

проведено поточний ремонт асфальтобетонного покриття вулиць Інтернаціональної, Київської, Тищика, Залізняка, Урицького,Горького, Леніна, Більшовицької, Леваневського, Г.Сталінграда, Заводської, Ж.Революції, Радянської, Р.Чорного, Пушкіна, Пролетарської, Коломенської, Комарова, Садової, Старицького,Герцена, Вокзальної та площ Леніна, Перемоги, Конституції, Гагаріна. Було задіяні одночасно три дорожніх організації. Відділ комунального господарства, керуючись положеннями Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», постійно звертається до юридичних та фізичних осіб, керівників підприємств та організацій, взяти участь у благоустрою міста на дольових засадах у ремонті дорожнього покриття шляхів, тротуарів, під'їзних доріг:
за рахунок дольової участі додатково виконані роботи з ремонту дорожнього покриття вул. Енергетичної, вул. Богуна, пров. Богуна, вул. С.Лазо, частини вул. Першотравневої, встановлено 50 нових дорожніх знаків.

За рахунок коштів спеціального фонду обласного бюджету на проведення робіт, пов'язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, відремонтовано вул. Київську, Шевченка, Дерев'янка та Шмідта(вартість робіт склала 700 тис.грн.).

Проводиться відновлення та благоустрій ділянок, де виконувалися аварійні роботи з ремонту підземних мереж і комунікацій.

Під час проведення в місті Весняної акції з озеленення та благоустрою, Дня довкілля, висаджено 3074 штук дерев, 5086 штук декоративних кущів, ліквідовано 4 стихійних сміттєзвалищ, упорядковано 5 в'їздів в місто, розчищено 7 джерел, прибрано 1,1 км. прибережних смуг водойм міста.

Відремонтовано і облаштовано автопавільйони на зупинках громадського транспорту.
Упорядковано всі клумби та квітники загальною площею 2982 м.кв., систематично проводиться догляд за міськими газонами, на постійній основі утримуються парки та сквери міста, в квітні місяці поточного року проведено роботи з формувальної обрізки дерев.
Сьогодні відділ комунального господарства працює над розробкою проекту Програми благоустрою міста на 2011 – 2015 роки.

Заступник начальника
відділу комунального господарства Микола Лисогора

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua