Новини Умані: 16 грудня - 23 грудня 2010 року

Новости города

Конкурс юних науковців м. Умані

16 та 17 грудня на базі Уманської міської гімназії відбувся І етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, у якому взяли участь 49 учнів загальноосвітніх навчальних закладів, Будинку дитячої та юнацької творчості, станції юних техніків.

Конкурс проходив у два тури:
І тур - контрольні роботи з базових дисциплін
ІІ тур - захист науково-дослідницьких робіт.

Учасників конкурсу привітали начальник відділу освіти Валентина Новак та завідуюча міським методичним кабінетом Інна Трохименко.
Було відзначено науковість та актуальність науково-дослідницьких робіт учнів шкіл №№ 3, 5, 9, 11, 12, 14, міської гімназії, НВК № 7, школи-інтернату, БДЮТ, СЮТ.

За рішенням журі конкурсу, до складу якого входили методисти міського методичного кабінету, науковці Уманського державного педагогічного університету, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, 33 учні вибороли право представляти наше місто у ІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, що відбудеться у лютому 2011 року в м. Черкаси.

17 грудня на щотижневій нараді на чолі з міським головою було розглянуто питання про торгівельне обслуговування населення та гостей міста в період передноворічних днів, Новорічних та Різдвяних свят. Начальник відділу торгівлі Сергій Новак доповів про готовність підприємств торгівлі та закладів ресторанного господарства до забезпечення потреб уманчан продовольчими товарами, продуктами харчування, подарунками та ялинковими прикрасами. З 29 по 30 грудня на Уманському колгоспному ринку буде організовано та проведено Новорічну Ярмарку.

20 грудня міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань, на якому до нього звернулось 28 мешканців міста. Уманчанами порушувались житлові питання, питання благоустрою, торгівлі, надання матеріальної допомоги, працевлаштування та спірні питання. Городян хвилювали питання освітлення вулиць Островського та Східної, можливість створення кооперативу по газифікації вулиці Східної. Звертались також з проханням щодо пільгового перевезення пасажирів по рейсу № 22, передачі ОСББ «Вулик» за адресою вул.. Перовської,19 на баланс міста та інші питання.

21 грудня в місті відбулась 3 сесія міської ради VІ скликання, на якій було ухвалено Програму «Будуємо нову Умань» на 2011-2015 роки, заслухано інформацію про виконання показників Програми економічного і соціального розвитку міста за 9 місяців 2010 року, звіт про виконання міського бюджету за 9 місяців 2010 року та внесені зміни до рішення міської ради «Про міський бюджет на 2010рік», також було затверджено план діяльності з підготовки регуляторних актів на 2011 рік та інше.

22 грудня відбулося чергове засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням заступника міського голови, заступника голови комісії Галини Кучер. На засідання були запрошені 12 керівників підприємств та 6 приватних підприємців, які в звітах платників податків до Пенсійного фонду зазначили заборгованість з виплати заробітної плати, нараховують заробітну плату нижчу встановленого законодавством мінімального розміру та мають борги зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань і Пенсійного фонду.
В засіданні комісії взяли участь представники виконавчої служби, територіальної державної інспекції праці, засобів масової інформації.

Було прийнято рішення закріпити за членами комісії підприємства, які мають заборгованість по сплаті внесків до Фондів та з виплати заробітної плати.

23 грудня на засіданні виконкому Уманської міської ради розглянуті питання про хід виконання рішення виконкому «Про заходи щодо покращення стану продовольчих ринків в м.Умань на 2009-2012 роки», дані дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, надані містобудівні умови і обмеження забудови земельних ділянок, затверджено план роботи виконкому Уманської міської ради на І півріччя 2011 року, ухвалена низка питань, щодо системи освіти та захисту прав неповнолітніх та інше.

Цього ж дня в Уманському центрі реабілітації для людей з особливими потребами по вул.. Комарова, 7б було відкрито кріосауну (обладнання для оздоровлення). Відвідувачами центру є не лише пенсіонери та інваліди, а й пересічні уманчани, які мають можливість отримати комплекс оздоровчих процедур. Постійну підтримку Центру реабілітації надає міська влада, а також громадська організація Товариство Червоного Хреста. В цей день Товариство придбало для Центру реабілітації автоматичну пральну машинку.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua