Військовослужбовці пройшли перенавчання на цивільні спеціальності

Новости города

21 грудня в м. Умань Черкаської області на базі структурного підрозділу Національного аграрного університету пройшла урочиста церемонія вручення свідоцтв державного зразка та сертифікатів Міністерства оборони України військовослужбовцям, які пройшли перенавчання в Міжрегіональному центрі соціальної адаптації звільнених військовослужбовців та курсової підготовки цивільного населення.

Навчалися військовослужбовці за спеціальністю “Секретар керівника (організації, підприємства, установи), оператор комп’ютерного набору”.

Навчання здійснювалося в рамках проекту “Допомога в соціальній адаптації звільнених військовослужбовців Збройних Сил України”. Партнерами в реалізації зазначеного проекту є Державний департамент адаптації військовослужбовців, звільнених у запас чи відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів Міністерства оборони України, ОБСЄ, Міжнародний благодійний фонд “ЕвроАзія”.

Вручаючи слухачам свідоцтва державного зразка та сертифікати Міністерства оборони України, керівник відділу Державного департаменту адаптації військовослужбовців, звільнених у запас чи відставку, та конверсії колишніх військових об’єктів Міністерства оборони України, Борис Венгер висловив переконання, що здобуті знання та навички дадуть можливість кожному випускникові курсів скласти вдалу конкуренцію на ринку праці.

– Керівництво Міністерства оборони України робить все можливе, щоб курс адаптації до цивільного життя пройшов кожен військовослужбовець. Зокрема, в проекті бюджету Міністерства оборони на 2011 р. на програму соціальної адаптації військовослужбовців закладена сума майже в 2 млн. грн., – наголосив він.

Вітаючи військовослужбовців, менеджер проектів ОБСЄ в політично-військовій сфері Олександр Гладкий підкреслив, що Організація з безпеки та співробітництва в Європі вже 6 років поспіль долучається до процесу соціальної адаптації військовослужбовців.

– Лише цього року за кошти Організації з безпеки та співробітництва в Європі перепідготовку пройшло 1188 військовослужбовців. Нині ми проводимо переговори з Міністерством оборони про передачу певних функцій у реалізації проекту “Допомога в соціальній адаптації звільнених військовослужбовців Збройних Сил України”. Але ми й надалі долучатимемося до фінансування заходів соціальної адаптації військовослужбовців.

Загалом, за 4 роки в Міжрегіональному центрі соціальної адаптації звільнених військовослужбовців, де директором є Юрій Московчук, перепідготовку пройшло 2854 чоловік, з яких – 1820 військовослужбовців, решта – члени сімей військовослужбовців та цивільні особи.

Джерело: РМЦ МОУ (м. Вінниця)
http://nt.ck.ua/news/city/11014/