Новини Умані: 23 листопада - 7 грудня 2010 року

Новости города

23 листопада відбулось засідання першої сесії Уманської міської ради VІ скликання, на якому було затверджено Регламент, Положнення про постійні комісії та положення про помічника–консультанта депутата міської ради. На засіданні було утворено та обрано склад комісій міської ради. Депутати також обрали секретаря міської ради, ним став Рибак Аркадій Андрійович (Партія регіонів).

24 листопада відбулось засідання тимчасової комісії міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
За статистичними даними станом на 01.10.2010 заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах міста становила 306,7 тис.грн., за оперативними даними станом на 01.11.2010 та 23.11.2010 борг по зарплаті відсутній.
За даними управління Пенсійного фонду України в м. Умань станом на 01.10.2010, згідно звітів платників податків, заборгованість з виплати заробітної плати мала місце на 9 підприємствах міста в сумі 120,3 тис. грн.
На засідання запрошували 21 керівника підприємств та 5 приватних підприємців, які в звітах платників податків до Пенсійного фонду зазначили заборгованість з виплати заробітної плати, нараховують заробітну плату нижчу встановленого законодавством мінімального розміру та мають борги зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань і Пенсійного фонду.
В засіданні комісії взяли участь представники прокуратури, територіальної державної інспекції праці, засобів масової інформації.
Комісією прийнято рішення закріпити за членами комісії підприємства, які мають заборгованість по сплаті внесків до Фондів та з виплати заробітної плати.

25 листопада відбулось спільне засідання Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури та Ради інвалідів. Учасниками засідання під головуванням першого заступника міського голови Володимира Віблого проаналізовано стан виконання міської Програми «Безбар’єрна Умань» та хід виконання робіт щодо забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення в місті.

26 листопада в місті відбувся мітинг–реквієм вшанування пам’яті жертв голодоморів за участю керівництва міста та району, делегацій управлінь, відділів, служб міської ради, громадськості та засобів масової інформації. Присутні поклали вінки, живі квіти та вшанували пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання, запалили свічки Пам’яті. Відбулась панахида за померлими.

30 листопада в кінотеатрі „Комсомолець” відбулося урочисте засідання клубу ветеранів «Надвечір’я». Перед урочистостями відбулася розгорнута виставка народно-прикладного мистецтва інвалідів міста. Міський голова Юрій Бодров привітав учасників зборів та вручив Почесні грамоти виконавчого комітету міської ради головам громадських організацій «Довіра» та «Надія» Волошиній Л.Є. та Бялик О.П. Трьом інвалідам, в квартирах яких немає технічної можливості для встановлення квартирного телефону, за кошти міського бюджету вручено мобільні телефони зі стартовими пакетами, двом особам вручено інвалідні візки. Заступником міського голови з соціальних питань, начальником управління праці та соціального захисту населення Галиною Кучер вручено грамоти управління праці та соціального захисту населення шести інвалідам – активістам міста, сімнадцяти інвалідам – переможцям міської спартакіади з п’яти видів спорту та восьми переможцям виставки народно-прикладного мистецтва. По закінченню урочистостей відбулася концертна програма.

3 грудня заступник міського голови Петро Паєвський привітав військовослужбовців та громадськість міста з Днем Збройних Сил України та вручив Почесні грамоти виконкому Уманської міської ради і цінні подарунки.

6 грудня міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань. На прийомі до міського голови звернулось 35 мешканців міста. Уманчани порушували житлові питання, питання землеустрою, надання субсидій та спірні питання між сусідами. Порушували питання освітлення вулиць Щорса та Громова, ремонту будинків за адресами вул.. Спінози та Радянська 8 а. Були звернення щодо надання медичної допомоги та забезпечення лікарськими препаратами.
Для оперативного вирішення питань, що турбують уманчан, на прийомі були присутні керівники управлінь та служб міста, тому на усі звернення давались вичерпні відповіді, деякі питання поставлені на контроль для їх подальшого розв’язання.

Під час зустрічей уманчан із міським головою Юрієм Бодровим, в період останньої передвиборної кампанії, звучали пропозиції і побажання від городян про необхідність звернення уваги міській владі та її відповідним службам на питання покращення благоустрою міста.
Вже після закінчення виборів місцевого рівня усі пропозиції та побажання уманчан враховані та втілюються в життя.
Третій тиждень поспіль міський голова разом з керівниками відповідних відділів, служб, комунальних підприємств здійснюють суботні рейди – огляди щодо впорядкування, та благоустрою, а також наведення належного порядку в житловому фонді та мікрорайонах нашого міста. 4 грудня такий виїзд був здійснений у мікрорайон Залізничного вокзалу. За наслідками рейду та зустрічі з мешканцями вулиці Івана Гонти, міським головою були дані протокольні доручення відповідним службам, перевірка виконання яких відбудеться за тиждень.

7 грудня відбулось засідання позачергової сесії міської ради VІ скликання, на якій були внесені зміни до Міського бюджету на 2010 рік. Місту надана додаткова дотація у сумі 6,8 млн. грн., яка за рішенням депутатів міської ради розподілена і спрямована на виплату заробітної плати працівників бюджетних установ.

Цього ж дня відбулись урочисті заходи з нагоди Дня місцевого самоврядування. Міський голова привітав депутатів міської ради, працівників органів місцевого самоврядування, голів квартальних комітетів та всіх присутніх з святом. У виступі наголосив на тому, що розвиток місцевого самоврядування - є головною передумовою формування дієздатних територіальних громад, регіонального економічного зростання та підвищення рівня добробуту населення. Вручив Почесні Грамоти Черкаської обласної ради та виконавчого комітету Уманської міської ради.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua