Футбольний клуб створять улітку

Спорт

Улітку 2011 року в Черкасах планують створити професіональний футбольний клуб ”Славутич”. Його хотіли зареєструвати цього року для участі у чемпіонаті 2010–2011. Однак федерація футболу України відмовила черкасцям, бо ті пізно подали заявку.

— Зараз готуємося до ліцензування, яке пройде в березні наступного року у Федерації футболу України. Майбутні штатні працівники клубу найближчим часом поїдуть у Київ для участі в семінарі, — розповідає Володимир Фощій, 60 років, голова федерації футболу Черкаської області.

Набирати гравців до новоствореної команди почнуть у травні.

— Ми тримаємо в голові кандидатури головного тренера й футболістів, однак реальні кроки по їх запрошенню робитимемо ближче до літа. Зараз немає смислу тримати у штаті людину, яка почне приносити користь лише за півроку, — говорить Фощій.

Питаю, чи планують запросити в команду найкращого бомбардира чемпіонату України 2009 року, колишнього смілянина Олександра Ковпака. Він має проблеми з теперішнім клубом.

— Запрошувати його до Черкас однозначно не будемо. Трансферна вартість Олександра нам не під силу.

Передбачити перспективи новоствореного клубу голова обласної федерації футболу не береться:

— Усе залежить від тих завдань, які поставить губернатор перед футболістами. Будуть кошти — відразу поборемося за вихід у першу лігу. Ні — потратимо кілька сезонів на обкатку.

http://gazeta.ua/index.php?id=362677