ЛІТЕРАТУРНИЙ ВЕЧІР ЗІБРАВ ПОЦІНОВУВАЧІВ ПОЕЗІЇ

Культурная жизнь

Теплого листопадного вечора в одній із затишних аудиторій університету любителі літератури та мистецтва зібрались на поетичні «посиденьки». Звучали вірші О. Пушкіна, М. Лермонтова, О. Блока у натхненному виконані Степана Буряка.

Степан Петрович, який нині очолює канцелярію університету, відкрився присутнім як людина творча, неординарна. І не дивно, адже він понад 30 років пропрацював у сфері культури – і як режисер театру, і як керівник Уманського районного відділу культури, керівник Центру культури і мистецтв району. А ось зараз – очолив канцелярію університету. Але нова посада не перетворила митця на сухого чиновника-виконавця, – його потяг до прекрасного, до творчості продовжує приносити нові плоди, насолоду оточуючим.

Протягом вечора патріотичний пафос змінювався любовною лірикою, згадувались біографічні факти з життя відомих російських поетів-романтиків ХІХ ст. «Прекрасная незнакомка», відчувши прохолоду «Бахчисарайского фонтана», добре почувала себе в «Царском селе», а «Мцыри» не суперечив «Каменному гостю», споглядаючи на пригоди «Золотого петушка»…

Панувала приємна, дружня атмосфера співтворчості, співпереживання слухачів з читцем та спільних роздумів про ту далеку, романтичну епоху.

Спасибі Вам, Степане Петровичу, за прекрасні хвилини насолоди. Чекаємо нових зустрічей з прекрасним.

Офіційний сайт Уманського державного педагогічного університету
http://www.udpu.org.ua/news.php?readmore=111