Над церквою бачили Богородицю та хрест

Культурная жизнь

31 жовтня в Умані освятили Покровську церкву. Вона розташована у найвищій точці міста. Там колись стояла дерев'яна козацька церква.

Будувати храм почали шість років тому. До того віряни кілька років збиралися на пустирі.

— Якось після служби поверталися додому. Хтось оглянувся і побачив Богородицю в небі над пустирем, — розповідає 65-річна Зінаїда Сорока, церковна староста. — А під час першого богослужіння на Покрову у небі з'явився правильний хрест.

Староста згадує чудеса, які траплялися під час будівництва:

— Складно було, грошей не вистачало. Просили пожертви в усіх. Коли побудували капличку, не було за що купити скатерку. Пожертви йшли виключно на те, на що люди давали. Якщо на будматеріали — то тільки на будматеріали. Давали на цеглу — купували цеглу. Я попросила, щоб батюшка дав благословення на те, аби ми позичили гроші з будматеріалів на скатерку. Треба було 60 гривень. Він благословив. А тут приходить жінка з чоловіком, помолилися і дають 60 гривень зі словами: "Може, яку скатерку купите". Потім ще випадок був. Треба було з робітником терміново розрахуватися. 120 гривень не така сума велика, а нема з чого взяти. Тут зупиняється машина біля церкви. Вийшла жінка і каже: знаю, що добре для сім'ї потрудитися на церкву. Але в мене немає часу — багато роботи. Дасте комусь із робітників гроші, хай за мене попрацює. Дістає 120 гривень.

Коли робили в самому храмі, до будівельників щодня прилітав голуб. Сидів і спостерігав, як працюють.

— У день коли запланували куполи ставити, то погода погана була. Але як тільки почали роботу, сонце показалося.

http://gazeta.ua/index.php?id=360112