Новини Умані

Новости города

• В Умані відкрито гемодіалізний центр

• Сергій Тулуб запевнив, що сприятиме розвитку підприємництва в регіоні

• До 66-ї річниці визволення України

• Шана воїнам-односельцям

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

• В Умані відкрито гемодіалізний центр

25 жовтня керівник області Сергій Тулуб разом з Головою Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Тетяною Бахтєєвою взяв участь у відкритті гемодіалізного центру в м. Умань.

Зважаючи на віддаленість окремих районів від м. Черкаси, де здійснюється надання життєво-необхідної медичної допомоги для хворих з нирковою недостатністю, головою облдержадміністрації було дане доручення щодо розширення мережі діалізних центрів.

- Розвиток високоспеціалізованої медичної допомоги, покращення якості та її доступність – важливі завдання, які необхідно реалізувати в галузі охорони здоров’я, - відзначив керівник області, підкресливши, що вже сьогодні влада здійснює необхідну роботу в цьому напрямку.

Створений центр дозволить забезпечити гемодіалізом близько 30 осіб з м. Умані, Уманського, Маньківського, Тальнівського, Монастирищенського, Христинівського та Жашківського районів, які були змушені тричі на тиждень їздити до Черкас для отримання необхідних лікувальних процедур.

Для забезпечення роботи гемодіалізного центру Шведська фірма “Гамбромед” подарувала 5 сучасних діалізних апаратів та систему очистки води, загальною вартістю 1,5 млн. грн.

Крім того, для належного оснащення центру на 9 діалізних місць з обласного бюджету було виділено 750 тис. грн., а на закупівлю виробів медичного призначення - 380 тис. грн.

За словами медичних фахівців, лікування методом гемодіалізу по області потребує понад 150 осіб, і щороку ця кількість зростає.

Прес-служба облдержадміністрації

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

• Сергій Тулуб запевнив, що сприятиме розвитку підприємництва в регіоні

25 жовтня, перебуваючи на Уманщині, Сергій Тулуб відвідав одне з найпотужніших підприємств району ВАТ «Уманське управління механізації будівництва» та зустрівся з його трудовим колективом.

Ознайомившись з виробничими потужностями підприємства, керівник області відзначив вагомі здобутки його працівників у розбудові району, оскільки Уманське управління механізації будівництва є другим за обсягом бюджетоутворюючим підприємством.

- На прикладі вашого підприємства видно, який величезний обсяг робіт може зробити згуртований колектив. Нині уже в 9 країнах світу знають вашу продукцію. Ви створюєте нові робочі місця. У вас зростає заробітна плата. В основі цього – єднання навколо однієї мети, – зазначив Сергій Тулуб.

Серед пріоритетних напрямків своєї роботи, керівник області відзначив стимулювання підприємництва та створення сприятливих умов для розвитку промисловості у регіоні. На його переконання, сьогодні головними ворогами бізнесу є корупція і зловживання владою, тож Сергій Тулуб переконаний, що боротьба з цим ганебним явищем, яка сьогодні стала системною та цілеспрямованою, дозволить подолати ці явища і змінити ситуацію та налагодити відкриті прозорі стосунки між.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

• До 66-ї річниці визволення України

Голова Уманської райдержадміністрації Анатолій Петренко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники органів самоврядування, районних осередків політичних партій, громадських організацій, ЗМІ взяли участь у районних урочистостях, приурочених відзначенню 66-ої річниці визволення України від фашистських загарбників.

На початку свята було покладено квіти до Обеліску Слави у м.Умань та до погруддя двічі Героя Радянського Союзу Івана Черняховського у с.Оксанина.

Керівник району висловив вдячність усім ветеранам, які визволяли рідну землю від ворога. Двом учасникам бойових дій вручив мобільні телефони, головам ветеранських організацій з трьох населених пунктів − грамоти і подарунки.

На завершення він відзначив, що тільки за два останні місяці відкрито палати для ветеранів війни у медичних закладах сіл Дубова та Юрківка. Замінено всі вікна у Рижавському будинку ветеранів.

− Молоде покоління має знати правду про трагічні події Великої Вітчизняної війти та подвиги своїх дідів, прадідів, земляків, − наголосив Анатолій Петренко.

Захід закінчився святковим концертом.

За інформацією відділу внутрішньої політики
Уманської райдержадміністрації
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

• Шана воїнам-односельцям

У рамках відзначення 66-ї річниці визволення України від фашистських загарбників голова Уманської райдержадміністрації Анатолій Петренко відвідав с.Сушківка, де взяв участь в урочистому мітингу.

Під час заходів біля оновленого пам’ятника загиблим воїнам-односельцям ветеранів також вітали сільський голова Валентин Діхтяренко, директор місцевої школи Людмила Даценко, учні та вчителі школи.

Учасники висловили вдячність усім ветеранам за перемогу над ворогом.

Довідка:
Пам’ятник загиблим воїнам-односельцям с.Сушківка споруджений до 25-ї річниці Великої Перемоги за ініціативи тодішнього голови колгоспу, депутата Верховної Ради СРСР Андрія Семенюка.

Благодарим за информацию:
Черкаська обласна державна адміністрація
http://www.oda.ck.ua/