Умань відзначила День міста

Как живешь, город?

2 жовтня голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб взяв участь у святкових заходах до Дня міста Умань.

394-річницю з дня заснування одного з найстаріших культурних та історичних центрів області святкували з розмахом та почестями. Розпочалися заходи урочистою ходою до якої долучилися представники підприємств, установ, організацій, учнівська, студентська молодь, учасники фестивалю «Софіївські зорі» та громадськість міста.

Сьогодні відбулось хвилююче дійство, яке, я думаю, викликало ностальгію у старшого покоління та відчуття єдності і захоплення у молодшого, - зазначив Сергій Тулуб, поділившись і своїми спогадами, як спочатку дитиною, потім юнаком, а, за деякий час, і керівником брав участь у подібних заходах.

До свята на центральній площі Умані встановили промислово-культурне містечко, де місцеві виробники демонстрували кращі зразки свої продукції, заклади освіти – надбання і досягнення своєї галузі, позашкільні заклади освіти – витвори дитячих рук.

Нинішнє свято – гарна нагода віддати шану тим, хто творив історію міста, осмислити день сьогоднішній, отримати наснагу та натхнення для нових добрих справ , - зауважив Сергій Тулуб,високо оцінюючи досягнення уманчан в галузі освіти і науки, розвитку промисловості та збереженні видатних пам’яток історії та мистецтв на території міста.

Керівник області зачитав привітання від Президента України Віктора Януковича з нагоди свята та вручив кращим працівникам міста Почесні грамоти облдержадміністрації. Крім того, губернатор Черкащини вручив для Уманської загальноосвітньої школи №9 комплект комп’ютерної техніки та для Уманської міської лікарні реанімаційно – хірургічний монітор.

Черкаська обласна державна адміністрація

http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=1623