Темношкірі легіонери розмовляють українською

Спорт

Третю гру у складі футбольного клубу Христинівки грають п’ятеро темношкірих футболістів. Завдяки легіонерам покращили результати в чемпіонаті області серед команд першої ліги і претендують на вихід до вищої ліги.

26 вересня на своєму стадіоні футбольний клуб ”Христинівка” приймав гостей з Маньківки. Стадіон повністю не відновлений, але поле має бездоганний вигляд. Більше як 200 христинівчан прийшли вболівати за своїх. Місцеві фанати, щоб не запам’ятовувати складні імена легіонерів називають українськими — Василь, Петро, Микола. Коли христинівська команда атакує ворота суперника з трибун чути: ”Петя, давай гол! ”Христинівка” чемпіон!”

— Наші легіонери навчаються у вінницькому політехнічному університеті, — розповідає тренер Сергій Шпанко, 56 років. — Ми хотіли підсилити команду. Дізналися, що у Вінниці є футболісти і підписали з ними контракти. Один гравець з Габону, четверо — з Камеруну. Відбирали за функціональними і технічними даними. Тепер команда у нас сильна, гра видовищна.

Ендже Лопез, Соппо Альфонзе Деніз, Кірілль Акілль Умару, Хеппі Майк Ален та Ндонґа Стефан говорять лише українською мовою.

— Я родом з Камеруну, а навчаюся у Вінниці, — каже після матчу Ендже Лопез, 22 роки. — Нам подобається тут. Вболівальники нас люблять, чекають перемоги у кожній грі. Нам під силу вийти у вищу лігу.

Перша гра у новому складі була з командою Жашкова. ”Христинівка” перемогла з рахунком 3:1. З Тальним зіграли внічию — 0:0.

Один гравець з Габону, четверо — з Камеруну

— Такої екзотики скільки живу, не бачив, — говорить тренер тальнівців 50-річний Сергій Черепенко. — 20-й номер усіх, як на самокаті, об’їжджав. Запам’ятався ще й двометровий захисник. Як ми зуміли ворота в недоторканості вберегти, досі не знаю.

Для христинівських уболівальників колір шкіри і національність футболістів значення не мають.

— Грає наша команда краще, — розповідає місцевий Анатолій Кобець, 49 років. Прийшов на матч з дружиною. — Я вболіваю з 12 років. Відтоді як у нас з’явилися темношкірі гравці — гра стала цікавішою. Ці хлопці швидко бігають. Решта команди рівняється на них. А на стадіон наш подивіться. Раніше він був, як кроти порили, а зараз на ньому можна проводити кубок УЄФА. Мер Микола Петрович нам пообіцяв, що буде хороший стадіон. І маємо хороший стадіон. Ще сказав, що трибуни зробить. І ми знаємо, зробить. І команда наша пройде у вищу лігу.

Футболісти Маньківки програли христинівчанам 1:2.

До виходу у вищу лігу чемпіонату області ”Христинівці” треба обіграти Катеринопіль та Шполу.

http://gazeta.ua/index.php?id=355771