Підготовка до зими

Новости города

Зима не за горами, і після надзвичайно спекотного літа уманчани відчули прохолодний подих осені. Наскільки готово житлово-комунальне господарство до роботи в осінньо-зимовий період, розглянули під час чергової апаратної наради 10 вересня під керівництвом міського голови Юрія Бодрова. Як повідомив директор підприємства «Уманьтеплокомуненерго» В’ячеслав Коваль на сьогоднішній день теплове господарство на 86% підготовлено до роботи у зимовий період. І до визначеної дати початку опалювального сезону теплові мережі будуть повністю технічно готові до подачі тепла. У понеділок 13 вересня міський голова Юрій Бодров особисто перевірив освоєння коштів, виділених з міського бюджету підприємству «Уманьтеплокомуненерго» на ремонтні роботи, а це 296 тисяч грн. Юрій Бодров відвідав центральну котельню міста на вулиці Енергетичній, поспілкувався із працівниками та пересвідчився, що цей об'єкт готовий на 100 %.

Та актуальною залишається проблема розрахунку уманчан, як фізичних осіб, так і підприємств та організацій міста, за спожиті комунальні послуги. Постановою Кабінету Міністрів України №760 від 11 серпня внесено зміни у порядок утворення тарифів на енергоносії. Відтепер рішення про зміну тарифів не має проводитись через громадські слухання, а визначатиметься рішенням Національної комісії з регулювання енергетики.

"З боку держави також вводяться більш жорсткі заходи до неплатників, адже саме за їх вини може зірватися опалювальний сезон. Підготовка до зими житлового фонду міста знаходиться на постійному контролі", - про це повідомив начальник відділу житлово-комунального господарства Станіслав Марков - "Проведено огляд внутрішньо будинкових мереж, усунуто недоліки. Проблемним залишається питання ремонту дахів, 30% з них потребують капітального ремонту, а коштів на це бракує. Тож доводиться задовільнитися частковим відновленням покрівель". Особливу увагу комунальних служб у цьому питанні міський голова звертає на допомогу ветеранам.

"Готується до зими і міський водоканал, Але й тут заборгованість уманчан є великою перешкодою у роботі" - зазначив директор підприємства «Уманьводоканал» Артем Тарасенко. З наближенням осінньо-зимового періоду міські комунальні служби послилили роботу по підготовці до опалювального сезону, яка триває протягом року. Керівники повинні бути готові вирішувати найскладніші питання і нести відповідальність за створення комфортних умов для уманчан, наголосив міський голова Юрій Бодров. Він закликав жителів міста до виконання їх законних обовязків – розрахунків за спожиті комунальні послуги.

Надія Захарченко
Журналіст

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua