Новини Умані: 1 липня - 17 липня 2010 року

Новости города

1 липня:
на Дні керівника проаналізовано хід виконання програми економічного та соціального розвитку міста в червні 2010 року, основні напрямки реформування галузі охорони здоров’я, підсумки інспекторської перевірки МНС України стану цивільного захисту населення та технічної безпеки в місті.

під головуванням міського голови Юрія Бодрова проведено семінар на тему: «Основні методи та заходи запобігання проявам корупції в системі органів місцевого самоврядування». Участь в якому взяли керівники і заступники виконавчих органів міської ради, відповідальні за ведення кадрової роботи, посадові особи місцевого самоврядування, працівники бухгалтерій. У вступному слові міський голова зазначив, що проблема корупції є однією з найбільш актуальних проблем функціонування української держави і розвитку нашого суспільства. За сучасних умов корупція стала чинником, який реально загрожує національній безпеці і конституційному ладу в Україні. Це явище негативно впливає на різні сфери суспільного життя нашої країни: економіку, політику, управління, соціальні та правові відносини, суспільну свідомість, міжнародні зв’язки. Про практику застосування Закону України «Про боротьбу з корупцією» виступив Менчинський С.В., помічник прокурора м. Умань, основні напрямки попередження корупційних проявів назвав у своєму виступі Хорсак Г. В., начальник відділу взаємодії з депутатами міської ради, відповідальний за організацію роботи з питань запобігання корупційним проявам, про виконання антикорупційного законодавства у виконавчих органах Уманської міської ради проінформувала Самсій Л. П., начальник відділу кадрової роботи та з питань нагород виконкому міської ради. Міський голова Бодров Ю.І., підводячи підсумки роботи семінару, окреслив основні завдання щодо запобігання проявам корупції в системі органів місцевого самоврядування – це підготовка заходів виконкому на наступний період, в яких передбачити систематичне проведення відповідальними особами навчань та виступів щодо роз’яснення вимог чинного законодавства; контроль з боку керівників за підготовкою проектів рішень, розпоряджень, тендерів і конкурсів, за правомірністю підписання актів виконаних робіт, видачею дозволів на здійснення торгівлі, додержанням містобудівної документації, використанням майна комунальної власності; недопущення надання переваги юридичним та фізичним особам при прийнятті рішень. Домогтися створення в колективах виконавчих органів міської ради атмосфери неухильного дотримання антикорупційного законодавства, підвищення рівня відповідальності та професійності посадовців. Виважено підходити до підбору, розстановки та навчання кадрів.

2 липня на нараді на чолі з міським головою було заслухано інформацію про стан виконання делегованих повноважень у сфері соціального захисту.

5 липня відбувся особистий прийом громадян міським головою, на який звернулись 55 мешканців міста з різних питань життєдіяльності міста. У своїх зверненнях уманчани порушували наступні питання: ремонт покрівель житлових будинків, ремонт дорожнього покриття, земельні питання; надання матеріальної допомоги громадянам та інші. На частину питань було дано роз’яснення, окремі з них вирішено одразу, з інших дані доручення керівникам структурних підрозділів міської ради. Їх виконання взято на контроль.

7 липня:

заступник міського голови Петро Паєвський провів засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 19–ї річниці Незалежності України, Дня Прапора України та Дня міста, на якому було узгоджено хід підготовки до відзначення знаменних дат та дано доручення відповідним управлінням, відділам, службам щодо виконання заходів.

в дендропарку «Софіївка» відбувся традиційний художньо-мистецький захід приурочений до свята Івана Купала. Учасників, уманчан та гостей міста привітали заступник міського голови Петро Паєвський та директор дендропарку «Софіївка» Іван Косенко. З художніми номерами виступили фольклорні, самодіяльні та професійні колективи і виконавці з міст Умані, Черкас, Жашкова.

8 липня:

в місті Умані було підписано Угоду про поріднення з містом Ашкелон (Ізраїль). Участь в урочистих заходах взяли мер міста Умані Юрій Бодров, мер міста Ашкелон Бенні Вакнін, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Анатолій Чабан, посол Ізраїлю в Україні Зіна Калай-Клайтман та делегація бізнесменів м. Ашкелон. Представники порідненого міста візьмуть активну участь в II економічному форумі.
під головуванням міського голови Юрія Бодрова відбулось засідання виконавчого комітету Уманської міської ради. Були ухвалені рішення: про дозвіл на розміщення об’єктів торгівлі, на розміщення перукарні; про розгляд заяв громадян з питань опіки та піклування; про оформлення права власності на квартири, садові будинки, нежитлові приміщення, будівлі та споруди; про розгляд заяв громадян з житлово-комунальних питань; про реєстрацію ОСББ «Магнолія» та його Статут, про передачу на баланс ОСББ «Веселка» 7-квартирного житлового будинку за адресою: пров. Урицького,6 та інші питання.

9 липня:

на щотижневій нараді на чолі з міським головою Юрієм Бодровим за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади заслухано інформацію про роботу відділу культури і туризму щодо виконання заходів з розвитку туристичної галузі міста в розрізі виконання Стратигічної концепції розвитку міста. Також проаналізовано виконання доручень міського голови з питань житлово-комунального господарства міста.

в місті Умані відбувся ІI – ий Міжнародний економічний форум «Стратегія інноваційного розвитку економіки регіонів». Головною метою форуму є розробка ключових проблем регіонів України на інноваційній основі, вироблення рекомендацій щодо забезпечення її позитивної динаміки. Відкрив форум і привітав учасників міський голова Юрій Бодров. Участь взяли вчені з міст Києва та Умані, делегації посольств Ізраїлю, Білорусь, а також представники бізнесу. На форумі обговорювали ключові питання розвитку економіки України в кризовому середовищі. В результаті роботи були вироблені рекомендації щодо забезпечення позитивної динаміки економіки країни.

9 липня голова постійної комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Браславська К.Є.) провела засідання комісії , на якому було розглянуто проекти відведення та технічні документації на підтвердження права власності та права користування земельними ділянками (63) та 15 заяв від юридичних та фізичних осіб щодо питань землекористування.

В робот комісії взяла участь секретар ради Л.М. Кирилюк

14 липня відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.) на якому розглянули питання про включення до переліку об’єктів майна міської комунальної власності, що підлягають передачі на конкурсній основі та про продовження існуючих договорів оренди майна міської комунальної власності.

12 липня перший заступник міського голови Володимир Віблий провів особистий прийом громадян, на який звернулись 13 мешканців міста. У своїх зверненнях уманчани порушували комунальні, житлові питання. Зокрема, щодо проведення ремонту покрівлі будинку, дороги, підведення води до приватного будинку і водовідведення та інші питання життєдіяльності. На частину питань було дано роз’яснення, окремі з них вирішено одразу, з інших дані доручення керівникам структурних підрозділів міської ради. Їх виконання взято на контроль.

13 липня лекторсько-інформаційна група на чолі з заступником міського голови Петром Паєвським і 14 липня під головуванням першого заступника міського голови Володимира Віблого провели «Інформаційні дні» в трудових колективах відповідно «Лікарня №1» та КП «Уманьтеплокомуненерго» на тему «Декларація про державний суверенітет України – важливий акт в історії творення незалежної держави (до 20-ї річниці Декларації про державний суверенітет України)». Також у вище вказаних трудових колективах були розглянуті актуальні питання соціально – економічного розвитку міста.

16 липня на щотижневій нараді, яку провів перший заступник міського голови Володимир Віблий, за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади заслухано інформацію начальника відділу житлового господарства Станіслава Маркова і директора КП «Уманьтеплокомуненерго» В’ячеслава Коваля про підготовку житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовому періоді. Також, проаналізовано виконання доручень міського голови з питань попередніх нарад.

Діяльність громадських організацій

13 липня в центральному парку міста Умані відбулася акція в рамках всеукраїнського пробігу «Вогонь надії». Мета акції: відродження та розвиток духовної культури серед молоді та підлітків; підняття духовних та моральних цінностей суспільства; пропаганда здорового способу життя та фізичної культури, спорту і туризму. Відбулись виступи співаків та музикальних груп, конкурси, ігри для дітей та батьків, слова привітання та виступи гостей міста. Організаторами акції є релігійна організація Духовне управління християн віри євангельської «Українська місіонерська церква», міжнародний благодійний фонд «ВАРНАВА», обласна благодійна організація «Авангард». Всього в акції взяло участь біля 120 осіб.

14 липня біля кінотеатру «Комсомолець» відбулася акція протесту приватних підприємців міста Умані. Ініціатором акції протесту виступила громадська організація «Уманська ліга підприємців» (голова Кравчук Л.Т.). В резолюції учасники страйку звернулись до Президента України Януковича В.Ф. з вимогою накласти вето на прийнятий Верховною Радою Закон України № 6673 від 08.07.2010р. «Про внесення змін до законів України «Про державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»», провести зустріч із лідерами громадських організацій України, не допустити порушення регуляторного законодавства, принципи нового Податкового кодексу. Під резолюцією поставили підписи біля 500 підприємців.

17 липня відбувся проїзд колони мотоциклістів по центральних вулицях міста Умані у рамках патріотичної зустрічі друзів «Я знову в армії», присвяченій Року Ветерана та 65-й річниці Перемоги. В проїзді взяло участь понад 200 одиниць мототехніки. Мотопарад представляли байкери з різних куточків України. Організатором мотопробігу була Уманська міська громадська організація автовласників (голова Дунаєв В.Г.)

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua