Новини Умані: 16 червня - 25 червня 2010 року

Новости города

16 червня на нараді на чолі з міським головою Юрієм Бодровим за участю керівників відділів, служб міської ради, представників дендропарку «Софіївка» та ДІАЗ «Стара Умань», журналістів місцевих ЗМІ були обговоренні питання виконання заходів в рамках Стратегічної концепції міста, зокрема, напрямок «Умань – туристична». Міським головою були дані доручення учасникам наради щодо участі в розробці міського плану заходів та внесення своїх пропозицій з підготовки міста до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року на підставі рішення Національного Агенства, яке включило туристичні об’єкти Умані в туристично – екскурсійний маршрут для учасників та вболівальників Чемпіонату (лист від 27.05.2010р № 22/05-10). Це стало можливим завдяки ініціативі міської влади та підтримці Черкаської обласної державної адміністрації.
За дорученням міського голови 16 червня заступник міського голови Петро Паєвський провів чергове засідання координаційної ради виконкому з питань підприємницької діяльності під час якого розглядались питання про заходи, що вживалися для підтримки підприємництва міста, про зміни щодо ставок єдиного податку із суб’єктів підприємницької діяльності, про асамблею громадських об’єднань малого та середнього бізнесу. Були визначені основні завдання на майбутнє.

В міському пологовому будинку було обладнано новим холодильником ще одну палату для породіль. Ця систематична робота по наданню допомоги у зміцненні матеріально – технічної бази лікарняного закладу проводиться за підтримки міської влади спільно з міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста.

18 червня відбулось спільне засідання постійних комісій з питань планування, бюджету та фінансів (Гладченко Р.А.) та з питань стабілізації та розвитку виробництва і підприємництва (Рибак А.А.), на якому було обговорено перелік видів підприємницької діяльності, що здійснюються на умовах сплати єдиного податку СГД – фізичними особами та рекомендовані розміри податку на 2010рік. В роботі комісій взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк, начальник фінансового управління А.А. Панчук, голова ліги підприємців Л.Т. Кравчук та заступник начальника управління - начальник відділу оподаткування фізичних осіб А.Д. Вінник.

21 червня Уманський міський голова провів особистий прийом громадян. Нагодою звернутися з проханнями та заявами під час прийому скористалися 60 мешканців міста. Уманчани порушували комунальні питання, проблеми землеустрою, благоустрою прибудинкових територій, ремонту дорожнього покриття по вул.. Шмідта, з приводу забезпечення теплом мешканців будинку, які опалювались від агроколеджу, питання пільгового проїзду для багатодітних родин та інші.
Для оперативного вирішення проблем, що турбують уманчан, участь в прийомі брали керівники управлянь та служб міста, тому на усі звернення давалися вичерпні відповіді, розв’язання окремих питань залишилось на контролі міського голови.

22 червня керівництво міста, депутати, представники управлінь, відділів, служб міської ради, трудових колективів, громадськість міста поклали вінки та квіти до підніжжя Обеліску Слави в зв’язку з Днем Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні під час Великої Вітчизняної війни.

24 червня :

На черговому засіданні виконавчого комітету Уманської міської ради розглядалось виконання заходів щодо реалізації в місті у 2009 році третього етапу Стратегії подолання бідності та ряд інших питань.
В рамках проведення заходів з нагоди Дня Конституції було проведено засідання «круглого столу» на тему «Право на працю та відпочинок, соціальний захист, освіта і охорона здоров’я» участь в якому взяли заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення, депутат обласної ради Галина Кучер, керівники управлінь відділів міської ради, структурних підрозділів органів виконавчої влади, лікарняних закладів та громадських організацій, журналісти міста.
Місто Умань відвідали Радник посланника Посольства Російської Федерації в Україні Всеволод Лоскутов та Аташе Посольства Російської Федерації в Україні Сергій Ігнатенко, які зустрілись з міським головою Юрієм Бодровим та вручили нагороди: ветерану Великої Вітчизняної війни Івану Яремчуку Пам’ятну медаль в честь 65 річчя визволення блокадного Ленінграду та воїну – інтернаціоналісту Валерію Цибулькіну медаль «За боевые заслуги». Міський голова та керівництво громадських організацій Рада ветеранів міста і Об’єднана Рада воїнів – інтернаціоналістів Уманщини привітали нагороджених.

25 червня :

Відбулась 58 сесія Уманської міської ради Vскликання на якій було заслухано звіт про роботу міського голови, міської ради V скликання та її виконавчих органів з червня 2009 року по червень 2010 року; внесені зміни до міського бюджету на 2010 рік; затверджено Міські Програми з проведення Року ветерана Великої Вітчизняної війни; приватизації об’єктів міської комунальної власності на 2010 рік; стратегії розвитку системи охорони здоров’я на 2010 – 2015 роки; підтримано проекти та прийняття участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та розглянуто багато інших питань.
Відбулось засідання «круглого столу» на якому обговорювалась «Програма економічних реформ на 2010 – 2014 роки». Участь в обговоренні взяли заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення, керівники фінансового управління, економічного відділу, відділу оподаткування фізичних осіб, відділу житлового господарства, заступник начальника ОДПІ та журналісти.
На засіданні тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати було проаналізовано стан виплат зарплат робітникам на міських підприємствах. Станом на 01.01.2010 року загальна сума боргу по місту становила 642,0 тис. грн.. і мала місце на 5 економічно активних підприємствах. Станом на 01.06.2010 року сума заборгованості зменшилась на 50,5% порівняно з початком року і становить 317,5 тис. грн.. Дане питання знаходиться на постійному контролі.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua