На День міста приїхали Таїсія Повалій і ”Бумбокс”

Культурная жизнь

27 червня у Христинівці святкували День міста. На центральній площі зібралися близько 20 тис. людей. Були не тільки місцеві, а й із сусідніх районів.

Перед виступом столичних артистів вибирали найкрасивішу дівчину міста. Вона отримала в подарунок цифровий фотоапарат.

— У конкурсі ”Королева Христинівки” перемогла 19-річна Тетяна Василенко, — розповідає організатор конкурсу Олександр Неситов, 32 роки. — Дівчина навчається на третьому курсі столичного університету Шевченка. Про конкурс ми оголосили торік. Дівчата приносили свої фото і коротку розповідь про себе. Це все ми розміщували на сайті та в газеті. Єдиним обмеженням був вік — молодших 16 років не брали. Але основна маса чомусь 20-річні. Христинівчани могли голосувати за допомогою СМС. За підсумками голосування п’ятірка лідерів вийшла у фінал. Ці дівчата і боролися за корону на сцені. Щоб усе пройшло чесно, ми не оголошували членів журі до останнього дня.

Усі чекали на виступ гурту ”Бумбокс” і співачки Таїсії Повалій. До сцени підступитися було неможливо. Охоронці близько до артистів із фотоапаратами пускали лише дітей і журналістів. Повалій зазначила, що в Христинівці багато дітей. Тому, мабуть, у місті все гаразд.

— Я приїхав із друзями з Умані спеціально, щоб побачити ”Бумбокс”, — розповідає уманчанин 28-річний Дмитро. — Тут весело, позитивна атмосфера і місто гарне. Ми й минулого року тут були на святкуванні. Є на що подивитися.

— Приїхав із Києва на цей концерт і до друзів, — каже Олександр, 24 роки. — Мені Христинівка подобається. Та й гурт ”Бумбокс” один із найулюбленіших. А моя дівчина чекає на виступ Таїсії Повалій.

На святкування витратили півмільйона гривень

Христинівчани кажуть, що якби не їхній мер, то такого свята не відбулося б.

— За останні чотири роки, із того часу як Микола Петрович став мером у місті, усе змінилося, — розповідає Зоя Насиленко, 55 років. — А День міста став нашим улюбленим святом. Завжди готують приємні несподіванки. Виступ Повалій став справжнім подарунком.

— Казали, що за Повалій заплатили багато грошей, але це ж для радості всіх христинівчан, — говорить Іван Кравчук, 63 роки. — Ми зі своїх пенсій на її концерт ніколи б не поїхали до Києва. А так, спасибі мерові.

У мерії кажуть, що хотіли зробити свято для христинівчан, тому і запросили артистів зі столиці. А щоб порадувати і молодь, і людей старшого віку, обрали Повалій і ”Бумбокс”.

День міста закінчився 20-хвилинним салютом. Загалом на святкування витратили півмільйона гривень.

http://gazeta.ua/index.php?id=345501