Новини Умані: 26 травня - 28 травня 2010 року

Новости города

26 травня: В міському Будинку культури відбулось міське свято «Золотий Олімп», на якому чествували учнів загальноосвітніх шкіл-переможців олімпіад, конкурсів, Малої академії наук всіх рівнів. За рахунок міського бюджету міським головою Юрієм Бодровим переможцям було вручено грошові премії на загальну суму 10 тис. грн.
За участю заступника міського голови Петра Паєвського і керівників вищих навчальних закладів міста була проведена прес-конференція, на якій проінформовано про особливості та зміни вступної кампанії в 2010 році.

27 травня:

В усіх загальноосвітніх школах міста проведено свято Останнього дзвоника. Із святом вчителів, випускників, учнів привітали керівництво виконавчого комітету, депутати та керівники структурних підрозділів міської ради, представники підприємств, установ, організацій міста, а також батьки.
На черговому засіданні виконавчого комітету надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, реконструкцію та будівництво, розробку містобудівного обґрунтування; прийнято відповідні рішення про затвердження титульного списку на капітальний ремонт житлового фонду міської ради на 2010 рік, про затвердження титульних списків на використання коштів цільового фонду міської ради на 2010 рік, про надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про оформлення права власності, про надання грошової допомоги окремим громадянам та інші.
Під головуванням заступника міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер відбулось засідання Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Членами Комітету проаналізовано стан виконання обласної Програми «Безбар’єрна Черкащина» та міської Програми комплексного вирішення проблем інтеграції людей з особливими потребами «Безбар’єрна Умань». Заслухано інформацію членів комітету про виконану роботу та обговорено пропозиції щодо покращення забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення в місті.

28 травня:

На щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади проаналізовано стан розвитку фізичної культури та спорту в місті. Також проаналізовано виконання доручень міського голови з питань попередніх нарад.
На Центральній площі міста відбулося загальноміське свято випускників шкіл. З вітальною промовою до присутніх звернувся міський голова Юрій Іванович Бодров. Випускників також вітали: начальник відділу освіти Новак В.В., почесний громадянин міста, генеральний директор ВАТ «Уманьферммаш» Ліпкан А.В. Урочистості продовжились в начальних закладах. 598 сповнених сил і надій юнаків і дівчат зробили перший крок у самостійне життя. Серед них 24 учнів, нагороджених золотою медаллю, та 5 - срібною. В урочистостях взяли участь батьки, ветерани педагогічної праці, представники виконавчого комітету Уманської міської ради, відділу освіти, шефи.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua