Новини Умані: 17 травня - 21 травня 2010 року

Новости города

17 травня:

перший заступник міського голови Володимир Віблий провів особистий прийом громадян, на який звернулись 42 мешканці міста. У своїх зверненнях уманчани порушували комунальні, житлові питання. Зокрема, щодо проведення ремонту покрівлі будинку, дороги, підведення води до приватного будинку і водовідведення, спірні питання між сусідами та інші питання життєдіяльності. На частину питань було дано роз’яснення, окремі з них вирішено одразу, з інших дані доручення керівникам структурних підрозділів міської ради. Їх виконання взято на контроль.
Заступник міського голови Петро Паєвський взяв участь в урочистостях, приурочених Дню науки, які відбулися в Уманському національному університеті садівництва, привітав із святом та вручив грамоти виконкому міської ради кращим вченим.

19 травня відбулось засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Браславська К.Є.), на якому було розглянуто проект рішення: «Про розгляд звернень підприємств, установ та громадян з питань землекористування, приватизації земельних ділянок» та 9 заяв від юридичних та фізичних осіб щодо питань землекористування. В роботі комісії взяла участь секретар ради Л.М. Кирилюк

19 травня перший заступник міського головипровів:

засідання адміністративної комісії, на якому розглянуто 18 адміністративних справ. На правопорушників накладені адміністративні стягнення, в тому числі за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення. З січня цього року дана стаття зазнала змін, суть яких - встановлення нових розмірів штрафів за відсутність договору на вивезення сміття, за створення стихійних сміттєзвалищ, за антисанітарний стан, не належне утримання територій і таке інше: з фізичних осіб – від 340 до 1360 грн., з приватних підприємців, юридичних осіб – від 850 до 1700 грн.
нараду з питань заборгованості за спожиті енергоносії за участю директорів КП «Уманьтеплокомуненерго» В’ячеслава Коваля, Уманських енергетичних мереж Петра Добровольського, КП «Уманьводоканал» Артема Тарасенка, керівників підприємств боржників. За підсумками було дано конкретні завдання: відпрацювати механізм розрахунків за спожиті енергоносії, підвищити якість надання послуг та персональну відповідальність кожного.

20 травня відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Станом на 01.05.2010 сума заборгованості зменшилась на 47,7% порівняно з початком року і становила 335,9 тис. грн. Борг мав місце на трьох економічно активних підприємствах (КП «ВЖ РЕУ-1», ТОВ «Нева», ЗАТ «Модус Плюс») та на одному підприємстві-банкруті ( ЗАТ «Уманська швейна фабрика»). За даними статистики станом на 19.05.2010 загальна сума боргу по місту становила 309,6 тис. грн. Погашено заборгованість працівникам КП «ВЖ РЕУ-1», на 10,0 тис. грн. зменшився борг на ЗАТ «Модус Плюс». Комісією були прийняті відповідні рішення.

21 травня:

На щотижневій нараді за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади заслухано інформацію начальника відділу освіти Уманської міської ради Валентини Новак про підготовку навчальних закладів міста до проведення останнього дзвоника та випускних вечорів. Також проаналізовано виконання доручень міського голови з питань житлово-комунального господарства міста.

Перший заступник міського голови провів робочу нараду з питань змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення за участю дільничних інспекторів, представників комунального та житлового господарства, членів громадської ради, журналістів місцевих засобів інформації. З інформацією виступили головний спеціаліст юридичного відділу виконкому Антон Гришак, директор КП «Комунальник» Анатолій Пишнюк, головний спеціаліст відділу з кадрової роботи та з питань нагород Василь Літинський. Було акцентовано увагу на зміни в розмірах штрафів для громадян, які порушують правила благоустрою, про необхідність укладання договорів за вивіз твердих побутових відходів, про стан проплати населенням за надані послуги -вивіз сміття (витяг з Кодексу України про адміністративні правопорушення та Перелік порушень, визначеними Правилами благоустрою м. Умань).

Перший заступник міського голови Володимир Віблий та секретар міської ради Людмила Кирилюк взяли участь у заходах з нагоди 149-ї річниці перепоховання праху Т.Г.Шевченка, поклали квіти до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю. У заходах також взяли участь працівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, представники громадських організацій, депутати міськради, молодь, ЗМІ.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua