Новини Умані: 5 травня - 14 травня 2010 року

Новости города

5 травня відбулось заключне засідання організаційного комітету з підготовки до святкування 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

5 – 9 травня з нагоди відзначення 65-ої річниці з Дня Великої Перемоги та з метою вшанування великого подвигу та пам’яті переможців, популяризації славних традицій українського воїнства проведено низку культурно-мистецьких та спортивних заходів.
За участю ветеранів Великої Вітчизняної війни в трудових, студентських та учнівських колективах підприємств, організацій, установ, навчальних закладів міста відбулись «святкові вогники», Дні пам’яті, уроки мужності. У Краєзнавчому музеї, бібліотеках міста були розгорнуті виставки, організовано вечори пам’яті та екскурсії з даної тематики. Проведені спортивні змагання з різних видів спорту за участю вихованців ДЮСШ, загальноосвітніх шкіл, представників трудових та студентських колективів міста.

6 травня

В Черкасах відбулася найбільша за останні роки виставка товарів, робіт та послуг підприємств, а також товарів народних промислів, творчих робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва області, присвячена 65-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Організатори виставки ставили за мету продемонструвати економічний потенціал Черкащини, показати підприємства, які є лідерами у своїх галузях та працюють економічно вигідно. З міста Умань на виставці були представлені вироби ВАТ «Уманьффермаш» (Ліпкан А.В.), малого приватного підприємства «Агропромресурс» (Кучерявий Л.Б.), ВАТ «Завод Мегомметр» (Бондаренко В.Є.) та НДП «Софіївка» НАНУ (Косенко І.С.).
В Будинку вчителя відбулось свято з нагоди 65-ї річниці до Дня Перемоги для ветеранів війни, педагогів. Ветеранів з Днем Перемоги привітав заступник міського голови Петро Паєвський та вручив ювілейні медалі, подарунки, матеріальну допомогу.

7 травня:

На щомісячному Дні керівника було проаналізовано питання щодо виконання програми соціально-економічного розвитку міста в квітні 2010 року, про хід проведення в місті всеукраїнської акції з благоустрою «за чисте довкілля» та обласного конкурсу «Черкащина – край квітів та добра», проінформовано про стан підготовки і виконання заходів з нагоди відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
На щотижневій нараді на чолі з міським головою Юрієм Бодровим за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади заслухано інформацію начальника відділу капітального будівництва Уманської міської ради Валентина Загороднього про використання коштів міського бюджету розвитку на капітальні вкладення у 2009 році. Також проаналізовано виконання доручень міського голови з питань житлово-комунального господарства міста.

9 травня:

Відбувся марш-парад ветеранів Великої вітчизняної війни. Центральною вулицею міста крокували сивочолі ветерани, військовослужбовці, воїни-інтернаціоналісти.
Біля Обеліску Слави відбувся мітинг-реквієм, покладання вінків, квітів до Обеліску Слави та Алеї Слави Героям Уманщини.
У міському Будинку культури відбулися урочисті збори з нагоди 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Міський голова Юрій Бодров привітав ветеранів з святом, вручив ювілейні медалі, грамоти виконкому та нагрудний знак міської ради «Почесний громадянин м. Умань» учаснику параду Перемоги в Москві Мітряєву Олександру Івановичу . Після завершення офіційної частини урочистостей присутні переглянули святковий концерт.

До урочистостей з нагоди Дня Перемоги долучились громадська організація «Уманське міське об’єднання «Народна Рада» та осередок міської організації Партії регіонів, якими для ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни було організовано „Солдатську кашу”.
На центральному стадіоні відбулись спортивно-масові заходи: змагання з легкої атлетики, футболу, волейболу, шашок, шахів та ін.
В центральному сквері проходили концерти викладачів та вихованців шкіл естетичного виховання міста, ансамблю народної музики, духового оркестру.

На центральній площі міста відбулась танцювально-розважальна програма, яка закінчилась святковим феєрверком.

12 травня відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.), на якому було розглянуто питання про продовження терміну договорів оренди об’єктів міської комунальної власності та проекти рішень: «Про згоду на приймання у міську комунальну власність центрального теплового пункту за адресою: м. Умань, вул..Садова,26», «Про надання дозволу на списання основних засобів Уманській станції швидкої медичної допомоги», «Про Програму приватизації об’єктів міської комунальної власності на 2010 рік», «Про внесення змін до рішення Уманської міської ради від 24.03.2009р. № 3.8-44/5 «Про безоплатну передачу в комунальну власність 2-х чотириквартирних та 14-ти квартирного будинків за адресами: вул..Енергетична,17,18 та вул..І.Гонти,47 в м. Умань», «Про внесення змін до рішення Уманської міської ради від 24.03.2009р. №3.7-44/5 «Про передачу в комунальну власність 72-х квартирного житлового будинку за адресою: вул.. Леніна, 102А в м. Умань та інженерних мереж до нього» та «Про передачу з балансу відділу житлового господарства на баланс ВАТ «Черкасиобленерго» трансформаторної підстанції та зовнішніх електричних мереж». В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк та начальник відділу комунального майна Коломієць Н.В.

12 травня відбувся «круглий стіл» на тему «Про стан злочинності серед дітей та молоді на території м. Умані» за участю представників правоохоронних органів, прокуратури, суду, відділів освіти та служби у справах дітей, заступників директорів з виховної роботи навчальних закладів міста. Вів засідання заступник міського голови Петро Паєвський.

13 травня:

На урочистостях з нагоди Дня науки заступник міського голови Петро Паєвський привітав викладачів та студентів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини із святом, вручив грамоти виконкому Уманської міської ради кращим вченим.
На черговому засіданні виконавчого комітету прийняті рішення з питань: про роботу підприємств і організацій та виконання бюджету міста за I квартал 2010 року; про проект програми економічного і соціального розвитку міста на 2010 рік; про проект міського бюджету на 2010 рік; надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, реконструкцію та будівництво, розробку містобудівного обґрунтування; прийнято відповідні рішення про надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки; надання одноразової грошової допомоги окремим громадянам, про нагородження Почесною грамотою виконкому міської ради, про порушення клопотання з нагородження державною нагородою України та інші.

14 травня:

Під головуванням міського голови Юрія Бодрова відбулась 57 позачергова сесія Уманської міської ради V скликання, на якій були прийняті рішення з питань: про роботу підприємств та організацій міста у I кварталі 2010 року, про програму економічного і соціального розвитку м. Умань на 2010 рік, звіт про виконання міського бюджету за I квартал 2010 року, про міський бюджет на 2010 рік.
На щотижневій нараді, яку провів міський голова, за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади заслухано інформацію начальника торговельного відділу Сергія Новака про стан торгівельного обслуговування населення міста та впорядкування виносної торгівлі. Також, проаналізовано виконання доручень міського голови з питань попередніх нарад.
Напередодні Дня пам’яті жертв політичних репресій міський голова, керівники органів місцевого самоврядування, громадськість міста, працівники Уманської міської ради поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку жертв політичних репресій.

Делегація Національного Товариства Червоного Хреста України взяла участь в роботі 8-ї Європейської Регіональної Конференції Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, яка відбулася в столиці Австрії Відні. До складу делегації ввійшла наша землячка член Президії правління Національного Товариства Червоного Хреста України В.А.Чорна. На Європейську Конференцію прибули делегації із 52 країн світу. Делегація з України прийняла активну участь в роботі Європейської Конференції. Зокрема, пропозиції українців на пленарних засіданнях спонукали учасників Конференції до активної дискусії з питань ролі національних Товариств в опосередкованому примиренні в суспільстві, мали позитивний відгук в учасників форуму.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua