Новини Умані: 26 квітня - 30 квітня 2010 року

Новости города

26 квітня виконкомом міської ради спільно з міським товариством «Союз Чорнобиль» проведено мітинг - реквієм з нагоди 24-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, на якому виступив міський голова та вручив нагороди ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Участь в заході взяли депутати міської ради, члени виконкому, представники трудових та педагогічних колективів підприємств, установ, організацій, навчальних закладів, громадськості міста.

27 квітня:

перший заступник міського голови Володимир Віблий провів засідання адміністративної комісії, на якому розглянуто 5 адміністративних справ. На правопорушників накладені дміністративні стягнення.
під головуванням першого заступника міського голови Володимира Віблого проведена науково-практична конференція з питань промислової безпеки в форматі «круглого столу» з нагоди Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Управління ризиками та профілактика у сфері праці в нових умовах». В обговоренні досягнень та проблем сьогодення з питань охорони праці взяли участь заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення Г.М.Кучер, начальник відділу по розслідуванню нещасних випадків та скарг і звернень з цих питань управління Держгірпромнагляду по Черкаській області Ю.В.Гайдайчук, виконуюча обов'язки головного санітарного лікаря міста Умань В.П.Ковбасюк, начальник Уманського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві Т.М.Дідух, начальник відділу освіти В.В.Новак, директор Уманських енергетичних мереж П.М.Добровольський, головний лікар міської лікарні Д.І.Пустовіт та керівники і спеціалісти з питань охорони праці підприємств міста. На конференції було нагороджено учнів міських загальноосвітніх шкіл, які перемогли в конкурсі малюнку на тему "Охорона праці очима дітей" грамотами, подяками та цінними подарунками.
під головуванням заступника міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер відбулось засідання міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби, на якому прийнято рішення про припинення служби одного громадянина у зв’язку з закінченням терміну служби. На даний час на підприємствах комунальної власності міста продовжують службу 5 юнаків, релігійні переконання яких не дозволяють тримати в руках зброю.

28 квітня відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Станом на 01.04.2010 заборгованість мала місце на трьох економічно активних підприємствах (КП «Комунальник», КП «Уманьводоканал», РЕУ-3) та на одному підприємстві-банкруті ( ЗАТ «Уманська швейна фабрика»). За даними статистики станом на 28.04.2010 загальна сума боргу по місту становила 269,2 тис. грн. Погашено заборгованість працівникам КП «Уманьводоканал», РЕУ-3; на 23,9 тис. грн. зменшився борг на КП «Комунальник». Комісією були прийняті відповідні рішення.

30 квітня на щотижневій нараді, яку провів міський голова, за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади заслухано інформацію про хід виконання заходів з підготовки до святкування 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. За наслідками наради дані доручення, виконання яких взято на контроль.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua