Новини Умані: 1 квітня - 23 квітня 2010 року

Новости города

1 квітня на щомісячному дні керівника розглядались питання:

про роботу підприємств, організацій, установ міста в березні 2010 року;
про хід виконання загальноміської програми благоустрою міста і невідкладні заходи щодо наведення порядку та санітарної очистки території міста;
про стан водозабезпечення і водовідведення в місті та розрахунків за надані послуги КП «Уманьводоканал».

2 квітня на щотижневій нараді на чолі з міським головою Юрієм Бодровим за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади заслухано інформацію начальника житлового господарства Уманської міської ради Станіслава Маркова про перелік об’єктів житлового господарства згідно титульних списків, на яких заплановано проведення робіт у 2010 році. Також проаналізовано виконання доручень міського голови з питань житлово-комунального господарства міста.

2 квітня відбулось засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Браславська К.Є.), на якому було розглянуто матеріали попереднього погодження місць розташування об’єктів (8), проекти відведення та технічні документації на підтвердження права власності та права користування земельними ділянками (45) та 12 заяв від юридичних та фізичних осіб щодо питань землекористування. В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк та головний спеціаліст земельного відділу Г.О. Круглій.

6 квітня:

відбувся особистий прийом громадян міським головою, на який звернулись 20 мешканців міста з різних питань життєдіяльності міста. У своїх зверненнях уманчани порушували наступні питання: ремонт покрівель житлових будинків, ремонт дорожнього покриття, улаштування ліній електро постачання в мікрорайоні Східний; надання матеріальної допомоги; відкриття притулку для тварин та інші. На частину питань було дано роз’яснення, окремі з них вирішено одразу, з інших дані доручення керівникам структурних підрозділів міської ради. Їх виконання взято на контроль;
на нараді за участю керівників служб, управлінь, відділів міської ради, підприємств було розглянуто питання благоустрою та санітарної очистки території міста. За наслідками наради дані доручення, виконання яких взято на контроль.

7 квітня відбулась розширена колегія «Про підсумки роботи управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради та структурних підрозділів за 2009 рік та перспективи роботи на 2010 рік» під головуванням першого заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Світлани Онищук, за участю голови постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Уманської міської ради Лариси Качанової, представників громадських організацій та засобів масової інформації. Роботу управління визнано задовільною, визначено основні пріоритети роботи на 2010 рік.

8 квітня:

на черговому засіданні виконавчого комітету надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, реконструкцію та будівництво, розробку містобудівного обґрунтування; прийнято відповідні рішення про надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про оформлення права власності, про надання грошової допомоги окремим громадянам; про нагородження Почесною грамотою виконкому міської ради; про організацію і проведення навчально-польових зборів з юнаками, які закінчують вивчення предмету «Захист Вітчизни» в 2010 році та інші.
в Уманському національному університеті садівництва відбулось урочисте відкриття чемпіонату України з настільного тенісу. З привітанням до учасників змагань звернулись перший заступник міського голови Володимир Віблий, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Ольга Ремез.

9 квітня:

на щотижневій нараді, яку провів міський голова, за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади заслухано інформацію про стан розгляду скарг та заяв громадян у службах і відділах міської ради. Також проаналізовано виконання доручень міського голови з питань попередніх нарад;
в міському будинку культури урочисто відкрито ІII Міжнародний турнір з боксу, приурочений 24-ій річниці Чорнобильській трагедії. Учасників турніру привітав міський голова Юрій Бодров. Участь в змаганнях взяли команди з 30 міст України, а також гості з Білорусії та Молдови.

З 12 квітня в рамках виконання Указу Президента України "Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою" перший заступник міського голови Володимир Віблий проводить щоденні наради з питань організації Весняної толоки з озеленення та благоустрою міста за участю керівників управлінь, відділів, служб міської ради, підприємств житлово-комунальної сфери, навчальних закладів міста. На нарадах аналізується хід виконання заходів з благоустрою та озеленення міста, звертається увага керівників на необхідність активізації роботи у даному напрямку.

14 квітня на нараді за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади, установ, організацій і підприємств, представників ветеранських організацій, членів організаційного комітету заступник міського голови Петро Паєвський проаналізував хід підготовки заходів з нагоди відзначення 65 – ої річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. Вів нараду міський голова Юрій Бодров, який наголосив, що серед ключових питань, що стоять нині на порядку денному, - це підготовка до відзначення 65-річниці від Дня Перемоги.

16 квітня на нараді у міського голови за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади проаналізовано стан реалізації молодіжної політики в місті.

17 квітня з нагоди Всесвітнього дня здоров’я в місті Умані перебував заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко. Фонд Миколи Томенка спільно з Головою Черкаської обласної ради Володимиром Гресем та районними і Уманською міською радами провели урок здоров’я. Микола Томенко, Володимир Гресь передали 20 столів для настільного тенісу у школу м. Умані та сільські школи Черкаської області.

18 квітня на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 відбувся Всеукраїнський фізичний конкурс «Левеня-2010», в якому взяли участь 289 учнів загальноосвітніх навчальних закладів нашого міста. Пропагандистами конкурсу в місті стали вчителі фізики разом з координатором конкурсу, керівником методичного об’єднання вчителів фізики Наталією Екало.

19 квітня міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань, який відвідали 27 мешканців міста. Уманчани порушували житлові
(приватизація житла, самовільне будівництво, ремонт будинку), комунальні питання (благоустрій та освітлення вулиць, ремонт містка через р. Уманка), спірні земельні питання, надання матеріальної допомоги та інші питання життєдіяльності міста. Для оперативного вирішення питань, які турбують уманчан, на прийомі були присутні керівники управлінь та служб міста, тому ряд проблем знайшли своє вирішення відразу. Їх виконання взято на контроль.

22 квітня:

на позачерговому дні керівника розглядались питання: про розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 березня 2010 року № 777-р «Деякі питання проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», відповідних розпоряджень голови Черкаської облдержадміністрації від 19 квітня 2010 року № 84 та міського голови від 21 квітня 2010 року № 20-р; про хід виконання загальноміської програми «Благоустрій міста» та заходи щодо організації проведення в місті щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» 24 квітня 2010 року. Вів нараду перший заступник міського голови Володимир Віблий, який закликав керівників органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій навчальних закладів міста організувати свої колективи вийти 24 квітня на суботник, що проходитиме в рамках всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». Мета даної акції – прибирання та приведення в належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих спортивних та господарських майданчиків, кладовищ меморіальних комплексів, вулиць, доріг, зупинок міського транспорту, а також забезпечення очищення від сміття берегів водойм міста;
на черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення з питання про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2009-2010 років та заходи з підготовки підприємств, організацій міста до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років; про надання шефської допомоги інвалідам війни та Збройних Сил України, інвалідам праці, сім’ям загиблих військовослужбовців, учасникам війни, одиноким непрацездатним громадянам, які потребують сторонньої допомоги, сім’ям, які мають двох і більше інвалідів; про надання одноразової грошової допомоги окремим громадянам та інші.

23 квітня:

на щотижневій нараді на чолі з міським головою за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади заслухано інформацію про санітарну очистку міста. Міський голова закликав всіх присутніх керівників підтримати і провести на належному рівні 24 квітня суботник, що проходитиме в рамках всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». Також проаналізовано виконання доручень міського голови з питань житлово-комунального господарства міста;
відбулась координаційна нарада з питань боротьби та профілактики із злочинністю за участю керівників правоохоронних органів міста та міського голови. Прокурор міста Умані Руслан Резнік та начальник МВ УМВС України в Черкаській області Борис Сухецький проаналізували стан боротьби із злочинністю на території міста Умані протягом I кварталу 2010 року та визначили завдання на наступний період;
на виконання доручення голови облдержадміністрації Сергія Тулуба, з метою обговорення ходу підготовки і здійснення економічних реформ та для отримання конкретних пропозицій з цієї тематики від громадян, виконком Уманської міської ради організував наступні заходи: створено відповідну телефонну «гарячу лінію» при економічному відділі виконкому Уманської міської ради; проанонсовано у місцевих ЗМІ телефон «гарячої лінії» облдержадміністрації; розроблено тематичний план висвітлення підготовки та здійснення економічних реформ в ЗМІ з залученням до виступів фахівців різних галузей економіки, науковців, представників громадських організацій, які мають відповідні пропозиції;
відбулась прес-конференція для місцевих та регіональних засобів масової інформації щодо особливостей завершення 2009-2010 навчального року та проведення зовнішнього незалежного оцінювання для випускників шкіл міста. В цьому році заняття у загальноосвітніх навчальних закладах завершуються 27 травня, випуск для учнів 11-х класів – 28 травня, для учнів 9-х класів – 18 червня. Випускників 9-х класів - 966, 11-х – 564. Інформацію про особливості проведення тестування, внесені зміни та відповіді на запитання надали заступник міського голови Петро Паєвський, начальник відділу освіти міської ради Валентина Новак.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua