21 школа області отримала у подарунок сучасні тенісні столи

Спорт

17 квітня 2010 року з нагоди Всесвітнього дня здоров’я Фонд Миколи Томенка, за його безпосередньої участі, спільно з головою Черкаської обласної ради Володимиром Гресем, заступником міського голови Умані Петром Паєвським та головами районних рад провели Урок здоров’я, у якому взяли участь представники шкіл семи районів т.з. Уманського куща та м. Умані.
На відкритті заходу, який відбувався на чудовому міському стадіоні міста Умань, Заступник Голови ВРУ Микола Томенко, зокрема, відзначив:

– Зараз треба активніше говорити не про спортивний, а про оздоровчий напрямок роботи у школах і, враховуючи те, що вкрай бракує спортивної інфраструктури, ми запропонували розпочати з найпростішого – тих видів спорту, які відкриті для всіх і не потребують спеціальної підготовки. Таким є, зокрема, настільний теніс.
На переконання Миколи Володимировича, ініціатора акції "Здоровим і спортивним бути модно", започаткованої ним раніше, лише одних агітаційних заходів задля повернення в українське суспільство моди на здоровий спосіб життя вже недостатньо. Спільними зусиллями органів державної влади, влади на місцях та за широкої участі громадськості, в т.ч. можливостей спонсорів і меценатів, необхідно створити для широких верств суспільства доступні умови для занять спортом і фізкультурою. Принаймні, не гірші, аніж ті, які було створено за радянського життя.

– Активний спосіб життя був нормою нашого покоління, але, на жаль, тепер цінності змінилися і повернути моду на здоровий та спортивний спосіб життя, особливо у молодих людей, – завдання непросте. Займаючись особисто цією справою я переконався, що одних пропагандистських зусиль, скажімо, телебачення, яке популяризує заняття спортом на прикладі відомих політиків, зірок спорту й шоу-бізнесу, недостатньо. Потрібна й належна матеріальна допомога у відтворенні спортивно-фізкультурної бази, – підкреслив Микола Томенко.
Його думку поділяє й голова обласної ради Володимир Гресь, який, як голова обласної громадської організації НОК України в Черкаській області неодноразово особисто надавав реальну допомогу в реалізації багатьох спортивно-оздоровчих заходів, які відбуваються в області та підтримці як спортсменів, так і їх тренерів.

У Всесвітній день охорони здоров’я Микола Томенко та Володимир Гресь прибули в Умань, аби спільно провести Урок здоров’я. До того ж, як кажуть, не з порожніми руками, а привізши у подарунок 21 стіл для настільного тенісу. Тож в одній сільській школі в кожному з районів учні зможуть порадіти приємному спортивному подарунку і подякувати добрим людям, а саме фірмі «Спортмастер», яка взяла витрати з придбання столів на себе. Тенісні столи фірми «Кетлер» і, як пояснив місцевим журналістам Володимир Гресь, їх вартість після ряду домовленостей про знижки становить близько 2,5 тис.грн. за кожен.

Майстер-клас з дітьми провели уманські спортсмени, кандидати у майстри спорту з тенісу.
А оскільки погода цього дня виявилася досить прохолодною та вітряною, опісля показових виступів представники районів швиденько розібрали цінні подарунки та повантажили їх для перевезення в свої школи.
Микола Томенко та Володимир Гресь висловили сподівання, що проведений захід стане добрим прикладом для наслідування і представникам влади, і народним обранцям, і меценатам та спонсорам, які не перевелися в нашому краї.

http://www.oblrada.ck.ua/news/2494393.html
Черкаська обласна рада