150 Уманчан візьмуть участь у параді в Києві

Новости города

Для зенітної ракетної бригади Повітряного командування “Центр” Повітряних Сил Збройних Сил України, де командиром є підполковник Сергій Антоненко, це вже п’ятий військовий парад. Вперше бригада брала участь у військовому параді в 1999 році. Представляючи на той час Війська Протиповітряної оборони України, військовослужбовці демонстрували не лише бездоганний стройовий вишкіл, а й велич та потужність грізної техніки, що була на озброєнні. В серпні 2001 року особовий склад бригади вдруге взяв участь у військовому параді в столиці України. В 2008 та 2009 роках одна з “коробок”, які представляли вид Збройних Сил України – Повітряні Сили, була повністю укомплектована військовослужбовцями бригади.

Брати участь у параді уманчанам довірено не лише через їхній бездоганний стройовий вишкіл. Уже п’ять років поспіль зенітна ракетна бригада за підсумками бойової підготовки посідає перші місця серед зенітних ракетних частин Повітряних Сил Збройних Сил України. З 2006 року, відтоді як бригада увійшла до складу визначених частин та підрозділів як одна з найбільш боєготових, тут і в мирний час кипить реальна бойова робота. Щоденно на бойове чергування заступає понад 50 військовослужбовців частини, віддається бойовий наказ. Повсякденно бойові розрахунки зенітного ракетного дивізіону бригади виявляють та супроводжують приблизно 100 повітряних цілей.

Тренування військовослужбовців парадного розрахунку розпочалися ще в березні. Проходили вони на плацу частини. Особовий склад підрозділу відпрацьовував різні елементи стройової підготовки, досягаючи монолітності кроку та бездоганного рівняння в шеренгах. Днями військовослужбовці парадного розрахунку зенітної ракетної бригади відбули до Василькова, де на території Повітряного командування “Центр”, разом із курсантами Харківського університету Повітряних Сил Збройних Сил України, й надалі тренують свій вишкіл.

Варто зазначити, що в частині досить суворо підійшли до відбору кандидатів у парадний розрахунок. До уваги бралися не лише фізіометричні дані військовослужбовців, а й їхня успішність з основних предметів бойової підготовки, військова дисципліна.

– Військовослужбовці парадного розрахунку, – розповідає заступник командира зенітної ракетної бригади з виховної роботи підполковник Олександр Дорофєєв, – пишаються тим, що саме їм, нащадкам переможців фашистських поневолювачів, випала честь представляти Повітряні Сили Збройних Сил України на військовому параді з нагоди 65-ої річниці Великої Перемоги. Відтак, вони з особливою сумлінністю та старанністю ставляться до тренувань, усвідомлюючи важливість і значущість майбутньої події.

"Крила України"
http://nt.ck.ua/news/city/9547/
"НОВИНИ ТИЖНЯ"