Новини Умані: 22 березня - 30 березня 2010 року

Новости города

22 березня відбулась прес-конференція для місцевих та регіональних засобів масової інформації щодо підготовки до відзначення 65-ї річниці Великої Перемоги. В місті проживає близько 4 тис. ветеранів війни, в тому числі 447 інвалідів війни, 720 учасників бойових дій, 1749 учасників війни, 660 сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, 9468 дітей війни. З інформацією про підготовку до відзначення пам’ятної дати та роботу міської ради з питання соціального захисту ветеранів міста виступила заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер.

23 березня в рамках заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини за ініціативою міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста та колективу педагогічного університету відбулась науково-практична конференція на тему «Туберкульоз – проблема сучасності». Учасників конференції привітав заступник міського голови Петро Паєвський.

24 березня в рамках заходів до Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва в Уманському обласному музичному училищі імені
П. Д. Демуцького за ініціативи відділу культури і туризму Уманської міської ради та колективу музичного училища відбувся концерт духової музики за участю вихованців відділу оркестрових, духових і ударних інструментів.

25 березня на черговому засіданні виконавчого комітету, яке вів перший заступник міського голови Володимир Віблий, заслухано інформацію про хід виконання рішення виконкому від 10.04.2003 року № 159 «Про затвердження плану заходів щодо розвитку дошкільної освіти м. Умань за 2003-2010 роки», прийнято рішення «Про створення на базі навчально-виховного комплексу № 24 «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад I ступеня» центру розвитку дитини»; надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, реконструкцію та будівництво; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про оформлення права власності, про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, про розгляд заяв громадян з питань опіки та піклування, про реєстрацію громадських формувань з охорони громадського порядку, про надання грошової допомоги окремим громадянам; про нагородження Почесною грамотою виконкому міської ради; про порушення клопотання з нагородження державною нагородою України та інші.

26 березня:
• на щотижневій нараді, яку провів перший заступник міського голови Володимир Віблий, за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади заслухано інформацію про стан підготовки до проведення ремонтних робіт доріг та вулиць міста. За наслідками наради перший заступник міського голови дав доручення керівникам структурних підрозділів міської ради щодо усунення недоліків у роботі в даному напрямку та закликав до негайного виконання заходів по приведенню території міста до належного санітарного стану;
• в міському Будинку культури за ініціативи Уманської міської ради та за участю представників малого і середнього бізнесу міста відбулась виставка-показ дизайнерських моделей одягу і зачісок до випускного вечора та інших урочистих подій. Привітав учасників виставки перший заступник міського голови Володимир Віблий.

27 березня:

• в спортивній залі Уманського національного університету садівництва відбувся традиційний відкритий турнір з настільного тенісу серед ветеранів на призи газети «Уманська зоря», в якому взяли участь понад 80 спортсменів з Черкаської, Київської та Вінницької областей. Учасників змагань привітали перший заступник міського голови Володимир Віблий та організатор турніру, головний редактор «Уманської зорі» Валентина Козицька. Переможцям турніру вручено призи та цінні подарунки;
• в міському Будинку культури відбулись святкові заходи з нагоди 60-річчя від дня створення Уманського народного самодіяльного драматичного театру та 50-річчя з нагоди присвоєння самодіяльному драматичному театру звання «Народного». Колектив та ветеранів театру привітала начальник відділу культури і туризму Тетяна Гейко.

30 березня міського голова Юрій Бодров провів нараду з керівниками служб, управлінь, відділів міської ради, керівниками підприємств, на якій було розглянуто питання благоустрою та санітарної очистки території міста. За наслідками наради дані доручення, виконання яких взято на контроль.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua