В Умані відбувся бал для закоханих у життя

Культурная жизнь

Стало доброю традицією напередодні приходу весни проводити в Умані, що на Черкащині, муніципальний міський благодійний бал " Весна. Кохання.". На початку березня цього року такий захід відбувся втретє. Ініціатором чарівного дійства виступала міська влада і її мер Юрій Бодров особисто, міська організація Народної Партії.

На двогодинне пісенно-танцювальне дійство завітали представники міської влади, бізнесмени, освітяни, медики, працівники закладів культури та соціального захисту населення. До програми балу ввійшли виступи студентських творчих колективів, аукціон картин юних художників, виставка-ярмарок робіт місцевих умільців. Танцювальна ж частина у супроводі оркестру музичного училища запросила учасників вечора до вальсу, запальної польки та нестримного рок-н-ролу.

Відкриваючи свято, міський голова Юрій Бодров відзначив велику роль у його підготовці центру роботи з жінками «Софія» та його очільниці – начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер.

Депутат обласної ради від Блоку Литвина Галина Кучер зауважила, що за спонсорської допомоги підприємств, установ, організацій, приватних підприємців, багатьох жителів міста Умань отримала новий заклад соціального захисту населення. «Цьогорічним балом ми розпочинаємо збір коштів для придбання необхідного лікувально-діагностичного обладнання для лікарень міста. Подаровану сьогодні суму буде спрямовано на придбання рентген-апарата для міської лікарні та іншої апаратури», - підсумувала Галина Михайлівна.

Слова старої мудрої істини: „Людина, яка ділиться своєю добротою і любов'ю, отримує вдвічі більше від Бога, а від людей - подвійну шану" – стали справжнім девізом свята.

Поважні "леді" та "джентельмени" у вечірніх вбраннях разом із студентами майстер-класу Уманського педагогічного університету кружляли під чарівні мелодії вальсу і танго, витанцьовували польку, краков’як, коробочку і навіть рок-н-рол, змагаючись за титул "короля" і "королеви" балу.

Окрім того, кожен з учасників балу міг особисто допомогти в зборі коштів, взявши участь у благодійних аукціонах, придбавши книги, картини, продукцію продовольчих виробів. Свої творчі доробки надали для аукціону представники місцевої інтелігенції, які свою майстерність показали у виробах та художніх творах. Продавались також акційні квитки: на безкоштовне зубопротезування інваліду війни (подарунок директора ТОВ «Круїз-Авто», заступника голови Уманської міської організації Народної Партії Цебрія О.В.), квитки на безкоштовне відвідування перлини Умані – дендропарку «Софіївка», на відвідування міського кінотеатру, на отримання процедур в реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами.

Уманський бал – це вдала форма відродження українських традицій милосердя, щирості, чуйності, реальної турботи про ближнього.

Наталія Коцюбинська

(м. Умань, Черкаська область)

Народна Партія
http://narodna.org.ua/news.php?lang=ua&AYear=2010&AMonth=3&ADay=24&ArticleID=9916&