Новини Умані: 1 березня - 19 березня 2010 року

Новости города

1 березня міський голова Юрій Бодров: провів особистий прийом громадян, на який звернулись 25 мешканців міста з різних питань. У своїх зверненнях уманчани порушували питання щодо надання матеріальної допомоги, проведення ремонту покрівлі будинку, квартири, дороги та інші питання життєдіяльності. На частину питань було дано роз’яснення, окремі з них вирішено одразу, з інших дані доручення керівникам структурних підрозділів міської ради. Їх виконання взято на контроль;
відвідав міський реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами, оглянув приміщення для процедур та поспілкувався з відвідувачами комплексу. У закладі працює шість лікарів: фізіотерапевт, невропатолог, психіатр, стоматолог, ортопед-хірург, фахівець з фізичної реабілітації; два медичних масажисти, дві медичні сестри з фізіопроцедур. Усі вони надають кваліфіковані послуги пенсіонерам міста.

2 березня міський голова Юрій Бодров:

взяв участь у підведенні підсумків конкурсу «Жінка року 2009 року», який організовується і проводиться громадською організацією «Спілка жінок міста Умані» (керівник Чорна В.А.). За 10 років діяльності громадської організації було відзначено 118 жінок міста. В нинішньому році в різних номінаціях лауреатами конкурсу стали: Боровська Л.В., начальник РЕУ-3; Дудник О.В., директор інституту соціальної та економічної освіти УДПУ; Колеснікова Н.М., помічник вихователя ДНЗ № 18; Король І.О., молодша медична сестра міської лікарні; Кучеренко В.С., головний економіст ЗАТ «Уманьхліб»; Осіпенко В.І., дільничий лікар дитячої лікарні; Ситковецька Т.В., лаборант загальноосвітньої школи № 3 I-III ступенів; Ходаківська Н.В., начальник архівного відділу міської ради; Шекстело К.Х., ветеран Великої Вітчизнянної війни; Чорномаз Т.О., керівник прес-клубу «Свобода слова»; Ярова О.В., викладач агротехнічного коледжу;
у міському будинку культури відкрив Благодійний бал «Кохання. Весна. 2010», який організовується і проводиться громадською організацією Центр роботи з жінками «Софія» (керівник Кучер Г.М.). Зібрані кошти будуть використані на придбання медичного обладнання для міської лікарні.

3 березня відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.), на якому було розглянуто та обговорено проекти рішень: «Про виконання показників Програми економічного і соціального розвитку міста за 2009 рік», «Про надання дозволу на списання основних засобів комунальному підприємству «Телекомпанія Умань», «Про згоду на продовження строку завершення будівництва вбудованого приміщення магазину за адресою: вул. Ж.Революції,83», «Про згоду на продовження строку завершення будівництва вбудовано - прибудованого приміщення роздаточного пункту дитячої молочної кухні за адресою: вул. Дерев’янка,42» та «Про продовження договорів оренди майна міської комунальної власності, укладених на пільгових умовах з ТОВ «Уманьекоресурс». В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк, начальник відділу комунального майна Коломієць Н.В та начальник економічного відділу Т.Є. Подзерей.

4 березня на щомісячному дні керівника були розглянуті такі питання:
про роботу підприємств, організацій, установ міста в лютому 2010 року; про стан злочинності та профілактики правопорушень в місті; про проведення в місті основних заходів в березні 2010 року та підготовку до відзначення 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

5 березня:

на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади проаналізовано роботу комісії з прав захисту дітей за 2009 рік. Вів нараду міський голова Юрій Бодров;
на урочистостях з нагоди Міжнародного жіночого дня, які відбулись в міському Будинку культури, з словами вітання до жінок звернувся міський голова, а творчі колективи Уманського музичного училища імені П.Демуцького порадували присутніх святковим концертом.

6 березня в спортивній залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулися фінальні матчі чемпіонату Черкаської області з футзалу серед ветеранів (40 і старше). Переможцями стали футболісти «Вікторії» (Черкаси), призерами – «Зоря» Умань та футболісти з Городища. Заступник міського голови, голова Уманської міської федерації футболу Володимир Віблий привітав учасників змагань та вручив їм відповідні нагороди та дипломи.

9 березня з нагоди відзначення 196 – ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка в міському Будинку культури відбулись урочистості, під час яких заступник міського голови Петро Паєвський звернувся до громадськості з словом про великого Кобзаря та було представлено концертну програму, підготовлену Уманським гуманітарно-педагогічним коледжем.

10 березня:

в міському Будинку культури відбулись урочисті збори з нагоди 66-ї річниці визволення міста Умані від німецько – фашистських загарбників. Зі словами вітання до присутніх звернувся міський голова Ю.І.Бодров;
відбулось покладання вінків та квітів до Обеліску Слави з нагоди 66 – ої річниці визволення міста Умані від фашистів та до пам’ятника Тарасу Шевченку в рамках відзначення Шевченківських днів.

11 березня на черговому засіданні виконавчого комітету надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, реконструкцію та будівництво, на укладання угод, що потребують нотаріального посвідчення; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про оформлення права власності, надання одноразової матеріальної допомоги та інші.

12 березня:

в залі засідань Уманської міської ради відбулась прес – конференція на тему «Про стан надання населенню міста послуг з тепло - та водозабезпечення. Фінансовий та економічний стан підприємств, що надають вказані послуги» за участю першого заступника міського голови Володимира Віблого, директора Уманського комунального підприємства «Уманьтеплокомуненерго» В’ячеслава Коваля, директора Уманського комунального підприємства «Уманьводоканал» Артема Тарасенка, журналістів місцевих та деяких обласних засобів масової інформації, представників міжрайонної спілки «Рада громадських організацій»;
на щотижневій нараді за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади проаналізовано роботу з питання «Про готовність гідроспоруд до пропуску паводкових вод». Вів нараду міський голова Юрій Бодров.

14 березня в спортивних залах Уманського національного університету садівництва та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся відкритий турнір з волейболу пам’яті ветерана уманського спорту Василя Хорсака. У змаганнях взяли участь десять команд з Черкаської та Вінницької областей. Переможцем турніру стала команда з м. Тростянця (Вінницька обл.), призерами – відповідно «Поділля» м. Вінниця та «Еко-дім» м. Вінниця. Відкрили свято спорту, а по закінчені, вручили нагороди переможцям міський голова Юрій Бодров та син Василя Хорсака - начальник відділу взаємодії з депутатами міської ради, депутат міської ради Геннадій Хорсак.

15 березня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів (Зайченко О.В.), на якому було розглянуто та погоджено проекти рішень: «Про внесення змін до рішення міської ради від 30.01.2009 року № 2 – 41/5 «Про міський бюджет на 2009 рік», «Про затвердження звіту про використання коштів резервного фонду міського бюджету за період з 1 січня по 31 грудня 2009 року» та « Про звіт про виконання міського бюджету за 2009 рік». В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк та заступник начальника фінансового управління Пшеничнюк Т.В.
15 березня відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.), на якому було розглянуто проект рішення: «Про внесення доповнень до Програми приватизації об’єктів міської комунальної власності на 2009 рік». В роботі комісії взяла участь начальник відділу комунального майна Коломієць Н.В.
Цього ж дня міський голова Ю.І. Бодров провів навчання депутатів Уманської міської ради, на якому було проведено обговорення питань порядку денного, що пропонуються для розгляду на 56- ій сесії міської ради.
15 березня: міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань. До міського голови звернулись 22 мешканці міста, яких турбували питання ремонту доріг, покрівлі житлового будинку, земельні питання, побутові суперечки з сусідами та інше. На частину питань було дано роз’яснення, окремі з них вирішено одразу, з інших дані доручення керівникам структурних підрозділів міської ради. Їх виконання взято на контроль;

16 березня:
• перший заступник міського голови Володимир Віблий провів засідання адміністративної комісії, на якому розглянуто 22 адміністративні справи. На правопорушників накладені адміністративні стягнення;
• на засіданні організаційного комітету виконкому міської ради з підготовки та відзначення 66-ої річниці визволення України та 65-ії річниці Перемоги в Великій Вітчизняній війні, яке відбулось під головуванням заступника міського голови Петра Паєвського, розглядалось питання про підготовку до відзначення пам’ятної дати. Прийняті відповідні рішення, виконання яких взято на контроль;
• заступник міського голови Петро Паєвський провів нараду з керівниками ринків міста, об’єднаної державної податкової інспекції та міліції з питання справляння ринкового збору та недопущення стихійної торгівлі;
• відбулося засідання комісії з сприяння легалізації доходів та ринку праці, на якому розглянуто питання: аналіз показників з праці по місту, результати роботи груп з легалізації доходів та ринку праці (Кучер Г.М.); легалізація тіньової зайнятості та заробітної плати (Мачуська Л.М.). Затверджено план роботи на 2010 рік, новий склад комісії. Провела засідання комісії заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер.

17 березня:
• заступник міського голови Петро Паєвський провів засідання молодіжного виконкому, на якому було затверджено план роботи виконкому на 2010 рік та внесені зміни до складу дорадчого органу;
• проведене чергове засідання дозвільного центру виконкому Уманської міської ради, робота якого направлена на спрощення процедур отримання дозвільних документів. Дозвільний центр відвідали 15 суб’єктів господарювання;
• з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення в міському Будинку культури відбулись урочисті збори за участю керівництва виконкому, депутатів міської ради, представників трудових колективів підприємств, установ, організацій та громадськості. З привітальним словом виступив міський голова Юрій Бодров, який вручив Почесні грамоти виконкому Уманської міської ради. По закінченні присутні мали змогу переглянути святковий концерт.

18 березня:

• відбулася 56 чергова сесія Уманської міської ради V скликання. Депутати розглянули питання про виконання показників Програми економічного і соціального розвитку міста за 2009 рік, про внесення змін до рішення міської ради від 30.01.2009 року № 2- 41/5 «Про міський бюджет на 2009 рік» та інші важливі питання життєдіяльності міста. Вів засідання сесії міський голова Юрій Бодров;
• перший заступник міського голови Володимир Віблий провів засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху за участю керівників ДАІ, спеціалізованих монтажно-експлуатаційних організацій, відділів комунального господарства, з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення. За підсумками наради дані доручення відповідним структурним підрозділам підготувати конкретні пропозиції щодо вирішення існуючих проблем в рамках повноважень для обговорення на наступному засіданні ради.
• відбулось засідання комісії з питань захисту прав дітей при виконкомі міської ради, на якому було розглянуто питання житлового захисту прав неповнолітніх, позбавлення батьківських прав окремих громадян тощо. Вів засідання голова комісії, заступник міського голови Петро Паєвський.

19 березня на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників управлінь, відділів, служб міської ради, органів виконавчої влади проаналізовано стан кадрової роботи, дотримання вимог законів України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та «Про боротьбу з корупцією» у виконавчих органах міської ради в 2009 році. Серед посадових осіб виконавчих органів міської ради: один кандидат наук, 6 магістрів державного управління, мають вищу освіту 93%, 16 осіб здобувають повну вищу освіту, 4 – другу вищу в галузі державного управління. Відзначено, як позитивну тенденцію, що кожна третя (33,0%) посадова особа місцевого самоврядування – молода людина. Середній вік працюючих становить 41,8 років. У поточному році відділом кадрової роботи та з питань нагород підготовлено проекти 226 розпоряджень міського голови, 8 рішень міської ради, 29 рішень виконкому.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua