Новини Умані: 15 лютого - 26 лютого 2010 року

Новости города

15 лютого Міський голова Юрій Бодров провів особистий прийом громадян, на якому побувало 27 мешканців міста. У своїх зверненнях порушували питання щодо надання матеріальної допомоги, проведення ремонту даху будинку, працевлаштування, встановлення індивідуального опалення, оренди приміщення та інші. На частину питань було дано роз’яснення, окремі з них вирішено одразу, з інших дані доручення керівникам структурних підрозділів міської ради. Їх виконання взято на контроль.
Відбувся мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, на якому міський голова Юрій Бодров вручив Листи подяки і грошові допомоги. Для учасників бойових дій в приміщенні міського будинку культури відбувся концерт за участю художніх колективів міста.

16 лютого відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення (Качанова Л.П.), на якому були розглянуті питання: «Про кількість депутатів в міській раді» та «Про присвоєння звання « Почесний громадянин м. Умань».

17 лютого відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.), на якому було розглянуто питання: «Про продовження терміну договорів оренди» та клопотання КП «Уманьводоканал», «Про виділення коштів на фінансування будівництва та реконструкції об’єктів водопровідно – каналізаційного господарства». В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк, начальник відділу комунального майна Коломієць Н.В.

17 лютого у виставковій залі Державного історико - архітектурного заповідника «Стара Умань» відбулась презентація виставки майстрів народного мистецтва на тему «Краса і мудрість уманських традицій». До уваги відвідувачів були представлені авторські роботи членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України Лідії Бебешко(вишивки,орнаменти і композиції уманських хрещатих рушників XVIII-XXcт.), Володимира Швеця(вироби різьбленні по дереву), Анжели Драч (ліпні вироби). З відкриттям виставки привітав заступник міського голови Петро Паєвський.

19 лютого:

На щотижневій нараді за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади проаналізовано роботу міського управління Пенсійного фонду України щодо пенсійного забезпечення пенсіонерів міста та погашення заборгованості платежів до Пенсійного фонду України. Вів нараду міський голова Юрій Бодров.
В спортивній залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулась спартакіада серед допризовної молоді міста. Переможці та учасники змагань були відзначені призами та дипломами. Учасників спартакіади привітав заступник міського голови Петро Паєвський.

23 лютого з нагоди відзначення Дня захисника Вітчизни відбулись покладання квітів до Обеліску Слави та урочисті збори за участю керівництва виконкому, депутатів міської ради, представників трудових, педагогічних та студентських колективів підприємств, установ, організацій, навчальних закладів, особового складу Уманського військового гарнізону та громадськості міста. Міський голова Юрій Бодров привітав присутніх із святом та вручив державні нагороди і Почесні грамоти.

25 лютого в м. Умані Федерація повітроплавання України за технічної підтримки Центру Повітроплавання ДП НДІАПС м. Феодосії, ТОВ «СПАРТ-АЕРО» м. Києва та Київського міського Автомотоклубу організувала старт чотирьох теплових аеростатів з метою встановлення Національних рекордів України дальності та тривалості польотів. Участь взяли екіпажі теплових аеростатів з міст Києва, Феодосії, Дніпропетровська.

25 лютого На черговому засіданні виконавчого комітету прийняті рішення з питань виконання показників програми економічного і соціального розвитку та бюджету міста за 2009 рік; надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, на розміщення об’єкту з питання ритуальних послуг, надання косметичних послуг,про надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, на укладання угод, що потребують нотаріального посвідчення; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про надання матеріальної допомоги, з питань опіки та піклування, про нагородження Почесною грамотою виконкому міської ради, про внесення клопотання про присвоєння Почесного звання України тощо. Вів засідання міський голова Юрій Бодров.

В актовій закладі адміністративного будинку ДП «Софіївка» відбулася прес-конференція з попередніх підсумків перегонів для встановлення Національних рекордів України дальності та тривалості польоту на теплових аеростатах.
У класі 2200 м3 перемогу здобув пілот повітроплавального клубу „Сапсан” (м. Дніпропетровськ) Володимир Степанов на повітряній кулі „Ласунка”. У класі 3000 м3 перемогу здобув пілот повітроплавального клубу «Пілот» (м. Київ) Олексій Пархоменко на повітряній кулі „Пілот”. Усі учасники успішно здолали понад 220 км., пробули у повітрі понад 5 годин, що є національним рекордом, про встановлення якого буде офіційне повідомлення після реєстрації. Захід проводився під егідою Федерації повітроплавання України.

26 лютого:

На щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади проаналізовано роботу по виконанню програми «Турбота» за 2009 рік, відзначено ефективність та якість надання соціальних послуг уманчанам. Для людей пільгових категорій створені усі належні умови для комфортного проживання, навчання та працевлаштування. Також присутніх було ознайомлено з пріоритетними напрямками програми «Турбота» на 2010 рік.
Відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Станом на 01.02.2010 загальна сума боргу по місту становила 1043,4 тис. грн., що на 62,5% більше проти попереднього місяця. Заборгованість мала місце на 4 економічно активних підприємствах: ДП «Рубін», ВАТ «Уманьавтодор», ЗАТ «Уманська швейна фабрика», КП «Уманьводоканал». За даними статистики станом на 25.02.2010 загальна сума боргу по місту становила 130,6 тис. грн. Погашено заборгованість працівникам ВАТ «Уманьавтодор», КП «Уманьводоканал»; на 5,2 тис. грн. зменшився борг на ДП «Рубін». Комісією були прийняті відповідні рішення.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua