Відбулася сесія Уманської районної ради

Новости города

16 лютого 2010 року відбулася чергова сесія Уманської районної ради, у роботі якої взяли участь заступники голови, начальники управлінь та відділів районної державної адміністрації, керівники сільськогосподарських і промислових підприємств, сільські та селищний голови, представники засобів масової інформації.

В обстановці високої ділової активності депутати розглянули низку актуальних для місцевих громад району питань, зокрема, затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2009 рік, програму економічного і соціального розвитку Уманського району на 2010 рік. Цей важливий документ було розроблено на основі пропозицій управлінь та відділів райдержадміністрації, підприємств, організацій з урахуванням наявних у районі наукового та виробничо-технічного потенціалу, трудових і сировинних ресурсів, виробничих потужностей підприємств, фінансових можливостей. Програмою визначено пріоритетні напрямки розвитку району в галузях промислового виробництва, сільського господарства, культури, освіти, охорони здоров'я.

Враховуючи, що сільськогосподарська кооперація не надає сьогодні послуги дрібнотоварним сільгосптоваровиробникам у заготівлі, збуту, переробці вирощеної продукції та у виробничих процесах, депутати прийняли Програму підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Уманському районі на період до 2015 року. Очікується, що її виконання сприятиме розбудові інфраструктури кооперативного сегмента аграрного ринку, виходу сільгоспвиробників на вигідні ринки збуту, розвитку сільської місцевості, розширенню сфери зайнятості сільського населення, підвищенню рівня його добробуту, стабілізації і урізноманітнення джерел доходів селян, створенню нових робочих місць, поповненню місцевих бюджетів тощо.

Аналізуючи в порядку контролю хід виконання районної комплексної програми протидії захворювання на туберкульоз на 2008-2011 роки, депутати визнали задовільною роботу структурних підрозділів райдержадміністрації та підрозділів центральної районної лікарні з виконання заходів програми за 2009 рік, звернули увагу на необхідність вжиття додаткових заходів для підвищення ефективності лікування таких хворих, покращення інформування населення, удосконалення системи підготовки і перепідготовки медичних працівників, поліпшення лабораторної діагностики туберкульозу тощо.
Сесією було проаналізовано також виконання районної програми зайнятості на 2008-2009 роки, прийнято програму зайнятості населення на 2010-2011 роки, розглянуто питання, що стосуються оперативного управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл і селищ району.

Значна увага приділялась розгляду земельних питань: погоджено проект землеустрою щодо встановлення та зміни меж села Родниківка, затверджено технічну документацію з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, що надаються в оренду акціонерним товариствам, приватним підприємствам та окремим громадянам.

Черкаська обласна рада.
http://www.oblrada.ck.ua/news/2494303.html