В УДПУ педагогів готуватимуть за інноваційними технологіями

Новости города

UDPU

Міністерство освіти і науки України вирішило впровадити у 20-ти педагогічних ВНЗ України експеримент, за яким педагогів готуватимуть за інноваційними технологіями. До участі в експерименті залучено Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. Експеримент впроваджуватиметься у рамках затвердженої Програми проведення експерименту щодо підготовки педагогічних працівників за інноваційними технологіями на 2010-2015 роки.

Як повідомляє прес-служба МОН, у разі успішного впровадження нової моделі, педагогів готуватимуть за новою схемою. Майбутній спеціаліст навчається у класичному університеті до освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра (наприклад, з фізики, математики, хімії). Після її завершення, за рекомендацією Вченої ради факультету, студент може продовжити навчання за програмами педагогічних спеціальностей за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста (з присвоєнням кваліфікації вчителя) або магістра (з присвоєнням кваліфікації викладача) вже на базі педагогічного вищого навчального закладу або продовжити здобувати кваліфікацію вчителя у класичному університеті, за умови забезпечення університетом навчання за відповідною освітньо-професійною програмою. Тобто, студент отримує кваліфікацію вчителя чи викладача уже здобувши кваліфікацію бакалавра з певної дисципліни.

Також планується запровадити «наскрізну» підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра у педагогічних та окремих класичних університетах за поєднаними спеціальностями, передбачивши здобуття за першою спеціальністю академічної і професійної освіти, за другою - професійної.

http://www.pro-vincia.com.ua/news-h-5331.html