Новини Умані: 1 лютого - 12 лютого 2010 року

Новости города

1 лютого міський голова Юрій Бодровпровів прийом громадян з особистих питань, який відвідали 16 мешканців міста. Уманчани порушували житлові, комунальні питання та інші, що стосуються життєдіяльності міста. Для оперативного вирішення питань, які турбують уманчан, на прийомі були присутні керівники управлінь та служб міста, тому ряд з них знайшли своє вирішення відразу, виконання інших взято на контроль.

3 лютого відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.), на якому було розглянуто та обговорено питання «Про повернення майна з незаконного володіння та сплати неустойки ПП Ковалем М.М.» та «Про ліквідацію комунального підприємства «Комерціалізоване підприємство магазин «Електрон». В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк, в.о. начальника відділу комунального майна Коломієць Н.В., начальник торгового відділу Новак С.А., директор КП магазин «Електрон» Стратейчук Г.А., начальник відділу культури Гейко Т.М., директор Будинку культури Троян В.Г.

4 лютого на дні керівника були розглянуті такі питання: про роботу підприємств, організацій, установ міста в січні 2010 року; про стан розрахунків за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги та деякі питання благоустрою міста; про завдання щодо збереження архівних документів.

5 лютого на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади проаналізовано роботу бібліотечної мережі міста відділу культури та туризму за 2009 рік, відзначено високий професійний рівень працівників бібліотек та намічені заходи щодо зміцнення матеріально-технічної бази.

9 лютого міський голова Юрій Бодров побував на новопобудованому об’єкті – котельні за адресою по вулиці Богуна, 14, від експлуатації якої значно покращилась надійність та якість теплозабезпечення цілого мікрорайону міста. Міський голова зустрівся із мешканцями багатоповерхівок, які скаржились на недостатнє постачання тепла до їхніх квартир. За результатами зустрічі дано доручення директору КП «Уманьтеплокомуненерго» В’ячеславу Ковалю та начальнику РЕУ – 3 Любові Боровській відстежити недоліки теплопостачання та усунути їх до кінця опалювального сезону, внести пропозиції щодо технічного вирішення цієї проблеми.

10 лютого:

Міський голова Юрій Бодров взяв участь у відкритті амбулаторії сімейної медицини Уманської міської лікарні, що розміщена за адресою : вул. Жовтневої революції,57. З інформацією про організацію надання медичної допомоги по принципу сімейної медицини виступив головний лікар міської лікарні Дмитро Пустовіт, який подякував міському голові, депутатам міської та обласної ради, керівникам підприємств ВАТ «Уманьферммаш», ЗАТ «Технолог», ВАТ «Уманьпиво», ДП ДАК «Хліб України» Уманський елеватор, ВАТ «Еталон» за виділення коштів на реконструкцію приміщень на підтримку сімейної медицини.
Відбулось засідання медичної ради відділу охорони здоров’я, на якій підведено підсумки діяльності закладів охорони здоров’я міста протягом 2009 року, визначено напрямки роботи відділу щодо удосконалення медичного забезпечення, поліпшення стану здоров’я населення міста і реформування медичної галузі в 2010 році. У засіданні взяли участь завідуючі відділеннями, головні лікарі, голови профспілок лікарняних закладів, головні та старші медсестри, журналісти місцевих ЗМІ. Міський голова Юрій Бодров у своєму виступі проаналізував стан справ у галузі, зупинився на проблемах, пов’язаних насамперед з фінансуванням, акцентував увагу на особливій турботі про медицину міста з боку міської влади, поставив завдання щодо здійснення реформування галузі.
Перший заступник міського голови Володимир Віблий провів засідання комісії виконкому з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю керівників управлінь, відділів, служб міської ради, підприємств, установ та організацій, що відповідають за технічний стан гідроспоруд на водоймищах. На засіданні проаналізовані дії органів управління, комісії та відповідних структурних підрозділів під час пропуску весняної повені, льодоходу і паводків у період 1998 – 2009 рр., готовність до паводку у 2010 р.; ознайомлено з технічним станом гідроспоруд на водоймищах міста та їх готовність до паводку в 2010 р.; розглянуто весь спектр завдань на випадок паводку та наголошено на необхідності вжити усі заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій.

11 лютого:

На черговому засіданні виконавчого комітету, яке вів міський голова Юрій Бодров, надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, реконструкцію та будівництво, на укладання угод, що потребують нотаріального посвідчення; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про оформлення права власності, про надання грошової допомоги окремим громадянам; про нагородження грамотою виконкому міської ради; про внесення клопотання про присвоєння почесного звання України та інші.
У рамках ознайомлення з реалізацією Програми «Родина для дитини» місто Умань відвідала делегація Агенції США з Міжнародного Розвитку (USAID). Члени делегації у складі дружини Посла США в Україні Маріелли Теффт, директора Агенції Яніни Ярузельскі, директора офісу охорони здоров’я та соціальних перетворень Леслі Перрі, радника з питань комунікації Ерін Конкурс зустрілись з міським головою Юрієм Бодровим, відвідали Центр «Пелюстки довіри», центр соціальної реабілітації для дітей-інвалідів «Пролісок».
У рамках співпраці Міжнародної організації Холт Інтернешнл Програма «Родина для дитини» та Уманського МЦСССДМ в місті відбувся тренінг для представників обласних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на тему «Надання соціальних послуг сім’ям з дітьми раннього та дошкільного віку, які опинилися в складних життєвих обставинах». Учасники тренінгу ознайомились з діяльністю Центру денного перебування для дітей з кризових сімей «Пелюстки довіри», організацією процесу терапевтичних занять з дітьми та батьками, отримали практичні рекомендації з впровадження моделі в Україні. Учасників навчання привітав заступник міського голови Петро Паєвський;

На базі опорного закладу - Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 ім. М.П. Бажана відбулася науково-педагогічна конференція з проблеми «Спадщина В.О.Сухомлинського в соціокультурному просторі сучасної школи». У роботі конференції взяли участь: викладачі Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини та Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Шевченка, керівники опорних закладів, методисти міського методичного кабінету, педагогічні працівники загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. Виступаючі глибоко розкрили питання щодо впровадження творчої спадщини педагога-мислителя в навчально-виховний процес сучасної школи, поділились досвідом роботи з даного питання з колегами. Неабиякий інтерес у присутніх викликали матеріали презентацій, які супроводжували виступи доповідачів.

11 лютого секретар ради Людмила Кирилюк провела засідання голів постійних комісій Уманської міської ради, на якому було обговорено питання щодо загального складу (кількість депутатських мандатів) міської ради та ряд організаційних питань.

12 лютого голова постійної комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Браславська К.Є.) провела засідання комісії, на якому було розглянуто проекти рішень: «Про розгляд звернень підприємств, установ та громадян з питань землекористування, приватизації земельних ділянок», «Про загальний склад (кількість депутатських мандатів) міської ради», «Про проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок за адресами: вул. Дерев’янка, 6, вул.. Радянська,47, вул.. Ж.Революції, 12А, вул.. Енергетична, 1Б, вул.. Індустріальна,21», «Про комісію з розгляду питань, пов’язаних з погодженням документації із землеустрою» та 5 заяв від юридичних та фізичних осіб щодо питань землекористування. В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк та начальник земельного відділу М. М. Король.

12 лютого на щотижневій нараді за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади заслухано результати санітарно-гігієнічного моніторингу, проведеного міською СЕС. За наслідками наради міський голова Юрій Бодров дав доручення керівникам структурних підрозділів міської ради щодо усунення недоліків у роботі в даному напрямку та врахування результатів моніторингу при плануванні роботи.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua