Новини Умані: 25 січня - 29 січня 2010 року

Новости города

25 січня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів (Гладченко Р.А.), на якому було розглянуто та погоджено проект рішення «Про дозвіл на отримання позичок». В роботі комісії взяли участь секретар ради Кирилюк Л.М., н фінансового управляння Панчук А.А. та заступник начальника фінуправління Пшеничнюк Т.В.

27 січня відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.), на якому було розглянуто та обговорено проект рішення «Про дозвіл на списання основних засобів комунального підприємства «Уманьтеплокомуненерго», розглянуто звернення ТОВ «Грінком - Центр» та ПП Мастилко С.П. щодо змінення строків завершення будівництва об’єктів приватизації незавершеного будівництва та звернення ТОВ «Уманьекоресурс» щодо продовження терміну дії договору оренди. В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк та в.о. начальника відділу комунального майна Коломієць Н.В.

27 січня відбулось навчання депутатів Уманської міської ради, на якому було заслухано інформацію начальника відділу Державного реєстру виборців про готовність реєстру виборців до другого туру виборів Президента України 7 лютого 2010 року. Вів навчання міський голова Ю.І. Бодров. Цього ж дня було проведено 55 позачергову сесію Уманської міської ради V скликання. Депутати прийняли рішення «Про дозвіл на отримання позичок», що дозволить виконавчому комітету міської ради одержувати позики у Головному управлінні Державного казначейства України в Черкаській області з єдиного казначейського рахунку на забезпечення видатків загального фонду, в першу чергу на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату, придбання продуктів харчування і медикаментів, оплату комунальних послуг та енергоносіїв. Депутати також затвердили план роботи міської ради на перше півріччя цього року та ряд земельних питань.

27 січня:

•Відбулася 55 позачергова сесія Уманської міської ради V скликання. Депутати розглянули питання про дозвіл на отримання позичок для забезпечення своєчасного фінансування захищених статей видатків із загального фонду міського бюджету, ухвалили план роботи Уманської міської ради V скликання на I півріччя 2010 року та інші важливі питання життєдіяльності міста. Вів засідання сесії міський голова Юрій Бодров.

•Перший заступник міського голови Володимир Віблий провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконкому Уманської міської ради, на якому були розглянуті питання: про стан техногенної та пожежної безпеки в лікувально-профілактичних закладах м. Умань, де використовуються кисневі балони. Комісією ухвалені першочергові заходи і взяті на контроль.

•Відбулось засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху в місті Умані. Начальник відділу комунального господарства Юрій Кокоба та начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Микола Крючков інформували про стан справ з безпеки дорожнього руху за обставин складних метеорологічних умов. Комісія ухвалила рішення щодо посилення контролю за роботою спецтехніки під час виникнення складних погодних умов, забезпечення в повній мірі запасів протиожеледних матеріалів тощо. Вів засідання перший заступник міського голови Володимир Віблий.

•Відбулось чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Станом на 01.01.2010 загальна сума боргу по місту становила 642,0 тис. грн., що на 45,8% менше проти попереднього місяця. Заборгованість мала місце на 5 економічно активних підприємствах: ДП «Рубін», ВАТ «Уманьавтодор», ЗАТ «Уманська швейна фабрика», ПП «СКС» та Уманська філія ПП «Бізнес-Гранд». За даними статистики станом на 26.01.2010 сума боргу по місту зменшалась на 30,5 тис. грн. Погашено заборгованість на Уманській філії ПП «Бізнес-Гранд»; на 30 тис. грн.. зменшився борг на ЗАТ «Швейна фабрика». Комісією були прийняті відповідні рішення.

28 січня:

•На черговому засіданні виконавчого комітету, які вів міський голова Юрій Бодров, розглядались питання про стан справ з письмовими зверненнями громадян у виконавчих органах міської ради в 2009 році, були дані дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, прийняті рішення про продовження терміну функціонування платної парковки автотранспорту, про надання прав власності на житлові та нежитлові будівлі, про надання грошової допомоги, про внесення клопотання про присвоєння почесного звання України, про нагородження Почесною грамотою виконкому міської ради та інші.

•Радник міського голови Світлана Ліпінська провела прес – конференцію на тему «Стан здійснення перевезень пільгової категорії громадян на міських маршрутах в м.Умань» за участю заступника міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер та начальника економічного відділу Тетяни Подзерей.

29 січня на нараді за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів державної влади заступник начальника відділу комунального господарства Микола Лисогора проінформував про виконання титульних списків об’єктів благоустрою у 2009 році та плани на 2010 рік. За наслідками наради керівнику вищевказаного відділу дані доручення, які взяті на контроль.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua