60 військовослужбовців Уманського гарнізону розпочали навчання

Новости города

18 січня в Умані 60 військовослужбовців військової служби за контрактом військових частин місцевого гарнізону розпочали навчання на виїзних курсах із підготовки кандидатів на заміщення сержантських посад.

Навчання військовослужбовців проходитиме на базі зенітної ракетної бригади Повітряного командування «Центр», де командиром є полковник Ігор Нікіфоров, і здійснюватиметься за програмою підготовки сержантів для Повітряних Сил ЗС України. Навчатимуть кандидатів на заміщення сержантських посад викладачі школи сержантів об’єднаного навчального центру Повітряних Сил ЗС України. Окрім загальновійськових дисциплін, майбутні молодші командири опановуватимуть військову педагогіку та психологію, основи формування військового колективу, правила поведінки і спілкування, прослухають курс лекцій із правової підготовки.

Процес підготовки військовослужбовців організовано, як і в школі сержантів об’єднаного навчального центру Повітряних Сил ЗС України: лекції та години самопідготовки. По закінченню курсів – екзамени та заліки.

Варто зазначити, що рішення про організацію виїзних курсів підготовки військовослужбовців було ініційоване Командуванням Повітряних Сил ЗС України. Через недофінансування, командири частин не можуть доправити своїх найкращих військовослужбовців – кандидатів на заміщення сержантських посад на підготовку до школи сержантів об’єднаного навчального центру Повітряних Сил ЗС України. Проведення ж виїзних курсів – це вирішення проблеми комплектування сержантських посад підготовленими фахівцями та й значна економія коштів.

За словами керівника відділу комплектування управління особового складу штабу командування Повітряних Сил ЗС України полковника Олександра Давидчука, в 2009 році в Повітряних Силах ЗС України проведено три виїзні школи сержантів. Навчання проходило у Вінницькому, Львівському та Одеському гарнізонах. Підготовлено 183 кандидати на заміщення сержантських посад. Економічний ефект проведення виїзних курсів склав понад 250 тисяч гривень.

– Цього року такі самі виїзні курси ми плануємо провести ще у Вінницькому, Харківському, Львівському, Шепетівському та Івано-Франківському гарнізонах, – додав офіцер.

Джерело: Сергій Фурдик, РМЦ МО (Вінниця)
http://nt.ck.ua/news/city/8904/