Новини Умані: 11 грудня - 18 грудня 2009 року

Новости города

11 грудня відбулось навчання депутатів Уманської міської ради, на якому було проведено обговорення питань порядку денного, що пропонувалися для розгляду на 54- ій сесії міської ради. Вів навчання депутатів міський голова Ю.І. Бодров.

11 грудня на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади проаналізовано роботу відділу ведення Державного реєстру виборців щодо складання списків виборців для звичайних виборчих дільниць м. Умані з виборів Президента України. За наслідками наради керівнику вищевказаного відділу дані доручення, які взяті на контроль.

15 грудня:

відбулася 54 чергова сесія Уманської міської ради V скликання. Депутати розглянули питання про виконання показників Програми економічного і соціального розвитку міста за 9 місяців 2009 року, про звіт виконання міського бюджету за 9 місяців 2009 року та інші важливі питання життєдіяльності міста. Міський голова Юрій Бодров відзначив, як позитив, що попри всі труднощі основні економічні показники міста були виконані. Проінформував про те, що вдалося вирішити питання щодо виплати заробітної плати бюджетним установам.
відбулося розширене спільне засідання оперативного штабу та надзвичайної протиепідемічної комісії виконкому Уманської міської ради з реагування на ситуацію з розповсюдження грипу та гострих респіраторних інфекцій, на якому ухвалено рішення щодо введення обмежувальних заходів, забезпечення посиленого протиепідемічного режиму у місцях масового перебування людей, призупинення навчально-виховного процесу в окремих групах, класах навчальних закладів;
місто відвідав кандидат у Президенти України Олег Тягнибок, який на ПОСП «Уманський тепличний комбінат» зустрівся з трудовим колективом (біля 150 присутніх). Кандидат виступив з передвиборчою програмою.

16 грудня:

відбулася міська координаційна рада з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції СНІДу та наркоманії, яку провів заступник міського голови Петро Паєвський. Члени ради розглянули питання про хід виконання рішення Черкаської обласної ради від 15.11.2007 № 13-3/У «Про затвердження обласної комплексної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007-2011 роках», про співпрацю відділу у справах сім’ї та молоді міської ради з громадськими організаціями у вирішенні питань боротьби з ВІЛ/Снідом;
у місті Умані відбулась зустріч голови Черкаської обласної державної адміністрації О.В.Черевка з адміністративно-господарським активом міста Умані, Уманського, Христинівського та Монастирищенського районів. Очільник Черкащини підвів підсумки соціально-економічного розвитку області і визначив пріоритети на майбутнє. Відзначив, що область розвивається динамічно вже 5 років, разом з тим залишаються проблемні питання, над розв’язанням яких потрібно працювати. Зупинився на питанні необхідності проведення конституційної реформи, відповів на запитання учасників зустрічі.

17 грудня:

радник міського голови Світлана Ліпінська провела прес – конференцію на тему «Про надання медичних послуг та перспективи розвитку галузі охорони здоров’я міста» за участю начальника відділу охорони здоров’я Сергія Токунова та головного державного лікаря міста Умані Лариси Качанової;
в МБК відбувся агітаційно-пропагандистський концерт за участю Народного артиста України Володимира Гришка на підтримку кандидата в Президенти України Януковича В.Ф.

18 грудня:

на нараді за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади проаналізовано відомчу передплату періодичних видань управліннями, відділами та службами Уманської міської ради. Міський голова Юрій Бодров акцентував увагу на питанні щодо необхідності володіння керівниками інформацією про ситуацію в місті, області, державі, знання законодавчої бази, тому вони не можуть залишитись осторонь підписки на періодичні видання і мають бути їх активними читачами.
в переддень відзначення Дня української міліції відбулись урочисті збори, на яких заступник міського голови Петро Паєвський привітав працівників Уманського МВ УМВС України в Черкаській області та вручив грамоти міськвиконкому;
з нагоди відзначення Дня Святого Миколая керівництво виконкому, депутати міської ради, керівники бізнесових структур відвідали Обласний міжрегіональний притулок для дітей, Центр медико-соціальної та професійно-трудової реабілітації дітей-інвалідів та Уманську школу-інтернат, де привітали дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей з функціонально-неспроможних сімей, дітей-інвалідів з святом та вручили подарунки і солодощі.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua