Новини Умані: 1 грудня - 10 грудня 2009 року

Новости города

1 грудня в залі засідань Будинку рад з ініціативи виконкому міської ради відбулось засідання круглого столу на тему «Умань і хасиди» за участю Уманської міськрайонної спілки «Рада громадських організацій» та громадських організацій міста. Вела засідання радник міського голови Ліпінська С.П., яка надала присутнім вичерпну інформацію щодо особливостей багаторічної організації прийому хасидів, проведену роботу, в тому числі за підсумками прийому хасидів у вересні 2009 року. Особливу увагу приділила питанням, які потребують розв’язання. Міська влада готова і буде підтримувати позитивні ініціативи громадськості, якщо вони будуть здійснюватись в рамках чинного законодавства України. Висновок,з яким погодились всі учасники круглого столу: продовжити співпрацю у вирішенні проблемних питань, зробити її систематичною та конструктивною.

2 грудня відбулась нарада щодо підсумків прийому паломників хасидів у 2009 році та завдань, які стоять перед міськими структурами, причетними до прийому хасидів на 2010 рік. Перед учасниками наради було поставлено завдання підготувати конкретні пропозиції щодо вирішення існуючих проблем в рамках повноважень для їх обговорення на наступній зустрічі. Вела нараду радник міського голови Світлана Ліпінська.

1 - 4 грудня з нагоди відзначення Міжнародного дня інваліда організовано низку культурно-мистецьких заходів: міський фестиваль серед дітей-інвалідів «Повір у себе»; координаційний комітет зі сприяння зайнятості населення; урочисті збори, під час яких міський голова Юрій Бодров вручив інвалідам подарунки, соціальним працівникам - грамоти виконкому за активну участь у громадському житті міста та вагомий внесок у реалізацію програми медико-соціальної і професійно-трудової реабілітації інвалідів.

3 грудняна дні керівника були розглянуті такі питання: про підсумки виконання Програми економічного та соціального розвитку міста за 11 місяців поточного року; про підготовку до святкування новорічних і різдвяних свят; про стан виконання заходів щодо профілактики захворювань та гострі респіраторні вірусні захворювання та грип в післяепідемічний період.

4 грудня:

•відбулись урочисті збори військовослужбовців і громадськості міста приурочені Дню Збройних Сил України, в яких взяв участь міський голова і виступив з привітальним словом;
•в переддень відзначення Дня місцевого самоврядування відбулись урочисті збори, на яких міський голова Юрій Бодров привітав депутатів та посадових осіб місцевого самоврядування з святом та вручив нагороди. Учасників зібрання святковим концертом привітали викладачі та студенти Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу;
•на щотижневій нараді за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів влади начальник ВУ ВКГ Артем Тарасенко проінформував про стан забезпечення питною водою мешканців міста;
•представник влади польського порідненого з Уманню міста Ланьцут Анджей П’єховські вручив гуманітарну допомогу міській лікарні, яка була сформована громадою польського міста у зв’язку з складною епідемічною ситуацією в Україні.

6 грудня в місті Умані відбувся концерт «Об’єднаємо Україну!» за участю артистів сучасної української естради на підтримку кандидата в Президенти України Януковича В.Ф.

8 грудня місто відвідав кандидат в Президенти України Арсеній Яценюк, який на ПОСП «Уманський тепличний комбінат» зустрівся з трудовим колективом, виступив з передвиборчою програмою на центральній площі міста, де зібралось біля 1500 чоловік.

9 грудня відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.), на якому було розглянуто та обговорено проекти рішень: «Про надання дозволу Станції юних техніків на списання основних засобів», «Про закріплення майна, що є власністю територіальної громади м.Умань за управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради», «Про внесення доповнень до Положення про управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради», «Про внесення змін до рішення міської ради від 22.09.2009 року № 3.9 - 50/5 «Про згоду на приймання у міську комунальну власність трансформаторної підстанції № 267 з подальшою передачею ВАТ «Черкасиобленерго», «Про дозвіл на списання основних засобів відділу культури Уманської міської ради» та «Про внесення доповнень до Програми приватизації об’єктів міської комунальної власності на 2009рік». В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк та в.о. начальника відділу комунального майна Коломієць Н.В.
Цього ж дня голова постійної комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Браславська К.Є.) провела засідання комісії, на якому було розглянуто проекти рішень: «Про затвердження матеріалів попереднього погодження місць розташування об’єктів», «Про розгляд звернень підприємств, установ та громадян з питань землекористування, приватизації земельних ділянок» та «Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення по вул. Тищика, 4». В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк та начальник земельного відділу М. М. Король.

10 грудня голова постійної комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Браславська К.Є.) провела засідання комісії, на якому було розглянуто 13 технічних документацій із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку. В роботі комісії взяли участь секретар ради Л.М. Кирилюк, начальник земельного відділу М. М. Король та начальник міськрайонного управління Держкомзему у місті Умань О.Ю. Кришко.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
http://uman-rada.gov.ua