Робоча поїздка голови обласної ради до Умані

Новости города

3 грудня 2009 року голова обласної ради Володимир Гресь здійснив робочу поїздку в м. Умань та до Маньківського району. В Умані Володимир Анатолійович ознайомився із діяльністю ВАТ «Уманьферммаш», яке очолює депутат обласної ради Анатолій Ліпкан, а також узяв участь у закладанні символічної капсули у фундамент майбутнього 216-квартирного житлового будинку.

До речі, за час існування ВАТ «Уманьферммаш» тисячі сімей машинобудівників отримали житло, яке для них побудував рідний завод. Тільки за роки незалежності здано 895 квартири. Підприємство не припиняло спорудження житла навіть у найважчі роки.
Володимир Гресь та Анатолій Ліпкан, відвідавши виробничі цехи заводу, побували й на будівельних житлових об’єктах по вул.Богуна, де завершується будівництво 72-квартирного житлового будинку та вул. Леніна, де цього дня відбулася закладка символічної капсули у фундамент майбутнього 216-квартирного будинку. Як повідомив Анатолій Ліпкан, 72-квартирний будинок буде здано у першому кварталі наступного року, а першу чергу (80 квартир) щойно розпочатого новобуду планується завершити через рік.
На брифінгу для представників обласних і місцевих ЗМІ голова обласної ради Володимир Гресь, зокрема, підкреслив:

– Сьогоднішню подію цілком можна віднести до неординарних. Кінець року уманські машинобудівники завершують не тільки високими виробничими показниками, а й початком ще одного важливого будівництва. І символічне закладання капсули у фундамент нового 216-квартирного будинку для працівників підприємства – це вагомий крок у добре майбутнє! Як голова обласної ради, високо ціную вже сам факт того, що в цей непростий час ВАТ «Уманьферммаш» ефективно працює, зуміло зберегти трудовий колектив. Досягти цього в сьогоднішніх реаліях непросто, і в цьому велика заслуга як керівництва підприємства, так і потужного інвестора – Маріупольського металургійного комбінату.
На будівельників «Уманьферммашу» мають рівнятися будівельники не тільки нашої Черкащини, а й навіть столиці. Адже саме уманчанам вдається споруджувати сучасне житло за новітніми енергозберігаючими технологіями, із дотриманням встановлених термінів та за доступними цінами. Таке житло по-праву можна називати соціальним, адже вартість 1 кв. м. житлової площі обходиться приблизно в 3600 грн. 90% робіт здійснюють будівельники «Уманьферммашу», а решту специфічних робіт, як то газифікацію, тепломережі, їх постійні і перевірені часом колеги із субпідрядних організацій.

Незважаючи на економічні труднощі уманьфермашівцям вдається успішно виконувати замовлення не лише аграрно-промислового комплексу, але й для металургії та інших галузей народного господарства. Тут виготовляють понад 70 найменувань машин та механізмів для сільського господарства і 250 видів запчастин до них, які мають свого покупця на ринку. За останні 4 роки обсяги виробництва та реалізації продукції зросли в 6 разів. Не менш важливо, що працівники ВАТ «Уманьферммаш» мають не тільки робочі місця, а й гідний рівень заробітку, який перевищує 2 тис. грн. і є одним із найвищих на Черкащині.
Володимир Гресь позитивно оцінив піклування керівництва товариства про надійний соціальний захист працівників заводу та пенсіонерів, а також розвиток соціальної сфери підприємства та міста Умань, що постійно перебуває на першому плані в діяльності генерального директора Анатолія Ліпкана.

Від імені всього депутатського корпусу області Володимир Анатолійович висловив найщирішу подяку трудовому колективу за вагомий внесок у розвиток, як своєї, так і міської соціальної сфери, зокрема, найкращого в області стадіону. Добрі слова вдячності голова обласної ради знайшов і для Анатолія Васильовича за його активну депутатську та благодійницьку діяльність, зокрема, за піклування про всі учбові заклади міста.
Володимир Гресь побажав уманьфермашівцям, щоб розпочате у добрий час будівництво нового житлового будинку так само успішно було завершене, щоб здійснювалися усі їхні добрі плани на майбутнє, щастя, здоров’я, миру і добробуту їм і їхнім родинам у цьому та новому році.

Анатолій Ліпкан, розповів, що новий будинок зводиться за рахунок інвестицій юридичних та фізичних осіб. Житло також буде надаватися працівникам заводу, котрі перебувають на квартирному обліку, у довгостроковий (до 15 років) безпроцентний кредит.
Нарешті настав урочистий момент закладки символічної капсули. Послання до нащадків зачитав генеральний директор товариства Анатолій Ліпкан, разом із головою обласної ради Володимирем Гресем вони поклади послання в символічну капсулу та передали будівельникам.
Оскільки 3 грудня відзначався Міжнародний день інвалідів, то цього дня голова обласної ради Володмир Гресь разом із міським головою м. Умані Юрієм Бодровим та його заступником, депутатом обласної ради Галиною Кучер, відвідали в Умані дорослий та дитячий реабілітаційні центри. Володимир Анатолійович мав добру нагоду особисто переконатися, що майже 300 тисяч гривень, виділених із обласного бюджету на реконструкцію першого закладу, були використані справді по-господарському. Таким реабілітаційним центром для дорослих інвалідів можна пишатися.
Володимир Гресь подарував його пацієнтам дві інвалідні коляски та сучасний DVD-програвач, а дитячому закладу – прилад для очищення повітря.

Потім голова обласної ради Володимир Гресь з робочою поїздкою побував на Маньківщині, де відвідав Маньківську загальноосвітню школу №1, учням якої подарував набір спортивних м’ячів, та дитячу школу мистецтв, де подарував книги для дитячої бібліотеки.
Власне, до цих гуманітарних закладів голова обласної ради завітав, аби на місці ознайомитися з конкретними проблемними питаннями, вирішити які районному бюджету не під силу. Так, Маньківська загальноосвітня школа, де навчається 603 учні та працюють 70 вчителів, потребує ремонту даху, на що не вистачає понад 770 тис. грн. Далеко не в кращому стані й приміщення Маньківської дитячої школи мистецтв, на капітальний ремонт якої в місцевому бюджеті коштів також не вистачає.
Голова обласної ради Володимир Гресь провів коротку робочу нараду з керівництвом району та названих гуманітарних закладів, під час якої було намічено шляхи вирішення згаданих проблем.

Черкаська обласна рада
http://www.oblrada.ck.ua/news/2494245.html