Новини Умані: 2 жовтня - 8 жовтня 2009 року

Новости города

2 жовтня в рамках відзначення Дня Умані у Будинку рад відбулась офіційна зустріч представників міської влади, керівників закладів освіти і культури, журналістів місцевих і обласних ЗМІ з гостями із Польщі, делегаціями з поріднених міст Ланьцут, Гнєзно і Курнік. Зібрання привітали міський голова Юрій Бодров та очільник товариства дружби із зарубіжними країнами, радник міського голови Світлана Ліпінська. У свою чергу керівники делегацій від імені громад, які вони представляли, адресували присутнім слова вітань з Днем Умані, висловили вдячність за запрошення та гостинність.
Цього ж дня на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів проаналізовано роботу Уманського міського центру зайнятості.

2 жовтня на засіданні постійної комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Браславська К.Є.)були розглянуті матеріали попереднього погодження місць розташування об’єктів (2), проекти відведення та технічна документація на підтвердження права власності і права користування земельними ділянками (85), 14 заяв від юридичних та фізичних осіб щодо питань землекористування.

2 жовтня в реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами відбувся День відкритих дверей. У заході взяли участь міський голова, ветерани війни та праці, керівники структурних підрозділів міської ради, меценати і гості з поріднених міст.

2-3 жовтня в місті проходив заключний етап Всеукраїнського фестивалю художньої творчості серед колективів вищих аграрних навчальних закладів “Софіївські зорі”, в якому взяли участь самодіяльні колективи з 16 областей України та Автономної республіки Крим. Учасників фестивалю привітали міський голова Юрій Бодров, перший заступник міністра аграрної політики України Юрій Лузан.

3 жовтня з нагоди відзначення Дня міста відбулась урочиста хода трудових, студентських та учнівських колективів підприємств, установ, організацій, навчальних закладів міста. З словами вітання до уманчан звернулись міський голова Юрій Бодров, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, заступник міністра аграрної політики України Ярослав Гадзало, перший заступник голови Черкаської обласної ради Віктор Павліченко, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Анатолій Чабан. Кращим уманчанам були вручені міські відзнаки: «Почесний громадянин міста», «Меценат міста», «Кращий за професією», а також вшановані шлюбні пари і 500-ий новонароджений уманчанин у 2009 році, яких привітав міський голова та вручив цінні подарунки. Увазі уманчан та гостей міста були представлені виставки товарів, які виготовляються підприємствами міста, національні кухні тих народів, представники яких проживають в Умані, відкриття фонтану у реконструйованому центральному міському парку, низку спортивних, культурно-масових заходів. Завершились урочистості святковим гала-концертом учасників фестивалю «Софіївські зорі» та феєрверком.

6 жовтня міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань, який відвідали 39 мешканців міста. Уманчани порушували житлові, комунальні питання, проблеми землеустрою, надання матеріальної допомоги. До міського голови зверталися з приводу благоустрою вулиці та підключення будинків до мережі водопостачання та водовідведення, щодо вирішення спірних питань між сусідами.
Для оперативного вирішення питань, які турбують уманчан, на прийомі були присутні керівники управлінь та служб міста, тому ряд проблем знайшли своє вирішення відразу. На частину питань було дано роз’яснення, з інших були дані доручення структурним підрозділам міської ради. Їх виконання взято на контроль.

8 жовтня на черговому засіданні виконавчого комітету проаналізовано хід виконання рішення виконкому міської ради від 23.04.2009 р. № 197 «Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2008-2009 років та заходи з підготовки підприємств і організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років»; надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, на укладання угод, що потребують нотаріального посвідчення; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про оформлення права власності, про надання матеріальної допомоги тощо.

У рамках святкування Дня міста-2009 в Умані з 01.10 по 06.10.2009 перебували делегації з поріднених польських міст Гнезно, Ланьцут та Курнік, які, окрім участі в святкових заходах, обговорили питання подальшої співпраці між містами. Як результат - поїздка у жовтні 2009 р. делегації міста Умань до Гнєзно, запрошення колективу дитячого камерного хору "Аеда" до Курніка, співпраця університетів третього рівня (людей літнього віку) міст Умань та Ланьцут.

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
uman.rada.gov.ua