Аматори. «Єдність-2» – чемпіон!

Спорт

У суботу, 3 жовтня, на центральному стадіонні «Іллічівець» міста Умань, що на Черкащині, відбувся фінальний поєдинок першості України серед аматорів, у котрому зійшлися миколаївське «Торпедо» та представники чернігівського регіону − «Єдність-2» (Плиски).

Перший момент

Зустріч розпочалася у невисокому темпі, адже ціну помилки у вирішальному матчі розуміли обидві команди. Невеличкою перевагою попервах володіли миколаївці, але першого небезпечного моменту більш ніж півтори тисячі уболівальників, що завітали на футбольне свято, дочекалися лише на 20-й хвилині. Навіс зліва зі штрафного виконав Роман Тормозов, і м’яч, нікого не торкнувшись, ледь не опинився у нижньому куті воріт чернігівців. На щастя для останніх, голкіпера підстрахував один із захисників.

Рахунок відкрито

Щоправда, невдовзі Тормозов таки досяг свого, коли першим відгукнувся на подачу з кутового й у високому стрибку переграв воротаря номінальних гостей. Ще до перерви «Єдність-2» мала чудову нагоду відновити рівновагу. На 39-й хвилині Вадим Тарикін потужним ударом метрів з 25-ти перевірив майстерність Ігоря Шилова. Після розіграшу кутового він же завдавав ще одного «пострілу» − м’яч застряг в частоколі ніг. Згодом Олександр Яловець отримав непогану можливість для удару, але не влучив у ворота.

Відповідь «Єдності-2»

Основні ж події в матчі розгорнулися по перерві. Ще не встигла секундна стрілка зробити один оберт, а Іраклі Бурджанадзе, який щойно вийшов на заміну, самотужки протяг м’яча до карного майданчика суперника і вивів на забійну позицію Сергія Гранковського. Щоправда той звів нанівець намагання партнера, пробивши повз ворота. Проте, ігрова перевага вже була на боці команди з Плисок, що і втілилося в гол підопічних Сергія Бакуна. Олександр Стецюк чудовим пасом кинув у прорив Тарикіна. Вадим прийняв м’яч на швидкості, обіграв захисника і з 16-метрової лінії влучив у нижній кут.

Дубль Тарикіна

«Єдність-2», відчувши гольовий смак, збільшила оберти. На 68-й хвилині Віталій Буленок, котрий з’явився на полі після відпочинку, обікрав захисника торпедівців біля кутового прапорця і зробив націлену передачу на Тарикіна, котрий з близької відстані буквально розстріляв ворота. Миколаївці мали чудові нагоди перевести гру в овертайм, але Юрій Цапій спочатку головою пробив вище воріт, а згодом не зумів обіграти оборонця і вийти віч-на-віч із голкіпером.

«Торпедо» (Миколаїв) − «Єдність-2» (Плиски) − 1:2

Голи: Тормозов (33) − Тарикін (59, 68).

«Торпедо»: Шилов, Ковтунов, Рябченко, Шиманець, Кульбачук, Чернописький (Пасхалов, 82), Соломонов, Цапій, Гранковський (Щербина, 78), Павелько (Бурджанадзе, 46), Тормозов.

«Єдність-2»: Крупніченко, Мацута, Якименко, Чеховський, Стецько, Стецюк, Яловець (Журба, 90+1), Чернишов (Мчедлішвілі, 90+4), Бабор, Тарикін (Валько, 77), Легеда (Буленок, 49).

Попередження: Тормозов (41), Шиманець (86), Кульбачук (90+5) − Легеда (10), Мацута (76).

Вилучення: Шиманець (90+5).

Всі чемпіони України серед аматорів:

2009 − «Єдність-2» (Плиски, Чернігівська область)

2008 − ФК «Лужани» (Чернівецька область)

2007 − «Бастіон» (Іллічівськ, Одеська область)

2006 − «Шахтар» (Свердловськ, Луганська область)

2005 − «Іван» (Одеса)

2004 − КЗЕЗО (Каховка, Херсонська область)

2003 − «Блискавка» (Сєверодонецьк, Луганська область)

2002 − КЗЕЗО (Каховка, Херсонська область)

2001 − «Шахтар» (Луганськ)

2000 − ГПЗ (Варва, Чернігівська область)

1999 − «Дністер» (Овідіополь, Одеська область)

1998/99 − «Динамо» (Львів)

1997/98 − «Енергетик» (Бурштин, Івано-Франківська область)

http://www.ffu.org.ua/ukr/tournaments/amators/4400/