Новини Умані: 21 вересня - 25 вересня 2009 року

Новости города

21 вересня, у Міжнародний день миру, біля обеліска Слави представники міської влади та громадських організацій Уманщини провели мітинг. До зібрання звернулись начальник управління праці і соціального захисту населення Галина Кучер та голова ради ветеранів війни і праці міста Анатолій Ходан, ветерани. У переддень Дня партизанської слави відбулася традиційна зустріч міського голови з ветеранами підпільної та партизанської боротьби радянського народу проти німецько-фашистських загарбників у роки Великої Вітчизняної війни. Зі словами щирої вдячності до сивочолих захисників Вітчизни звернулись міський голова Юрій Бодров, начальник управління праці і соціального захисту населення Галина Кучер та очільник ради ветеранів війни і праці міста Анатолій Ходан.

21 вересня міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань, який відвідали 46 мешканців міста. Уманчани порушували житлові, комунальні питання, проблеми землеустрою, надання матеріальної допомоги. До міського голови зверталися з приводу ремонту покрівлі багатоповерхового будинку, підключення будинку до мережі водовідведення, щодо вирішення спірних питань між сусідами.
Для оперативного вирішення питань, які турбують уманчан, на прийомі були присутні керівники управлінь та служб міста, тому ряд проблем знайшли своє вирішення зразу ж.

21 вересня перший заступник міського голови Володимир Віблий провів нараду з питань благоустрою міста за участю керівників управлінь, відділів, служб міської ради та підприємств житлово-комунальної сфери і дав конкретні доручення щодо наведення належного порядку на прилеглих територіях.

22 вересня відбулася чергова 50-та сесія Уманської міської ради V скликання. Депутати заслухали та обговорили показники економічного і соціального розвитку міста за I півріччя 2009 року, звіт про виконання міського бюджету за I півріччя поточного року та інші питання життєдіяльності міста.

23 вересня місто Умань відвідала делегація бізнесменів з порідненого міста Хаапсалу (Естонія). У рамках перебування естонської делегації відбулась зустріч з заступником міського голови Володимиром Віблим, радником міського голови, головою Уманського міського товариства дружби з зарубіжними країнами Світланою Ліпінською, підприємцями міста. Учасники зустрічі обговорювали специфіку бізнесу кожної із країн і можливе налагодження економічних зв’язків.

23 вересня міський голова провів нараду з питань підготовки міста до осінньо-зимового періоду за участю керівників управлінь, відділів, служб міської ради та підприємств житлово-комунальної сфери, на якій особлива увага була акцентована на розрахунках за енергоносії. За наслідками наради відповідним відділам та службам дані доручення, які взяті на контроль.

23 вересня у рамках реалізації Програми «Родина для дитини» Міжнародної організації Холт Інтернешнл в м. Умань відбулось засідання обласного дорадчого органу щодо роботи соціальних служб міста та району із сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах. У роботі засідання взяли участь заступник міського голови Петро Паєвський, керівники та представники структурних підрозділів облдержадміністрації, міської ради та райдержадміністрації, які забезпечують реалізацію державної політики щодо сімей, дітей та молоді, представники Міжнародної організації Холт Інтернешнл Програма «Родина для дитини» в Україні.

23 вересня в м. Уманьвідбулось урочисте відкриття XVIМіжнародного телефестивалю «АгроСвіт-2009» за участю заступника голови Черкаської ОДА Анатолія Чабана, Героя України, директора інституту аграрної економіки, академіка Петра Саблука, працівників ЗМІ України та інших країн. За заслуги в підвищенні ролі засобів масової комунікації, в утвердженні ідеалів миру і добросусідства Президент фестивалю «АгроСвіт-2009», голова Асоціації працівників ЗМІ України Віктор Петренко нагородив міського голову Юрія Бодрова срібним «Орденом согласия» Євразійської Академії телебачення і радіо.
З нагоди Дня рятівника на урочистих зборах міський голова Юрій Бодров привітав працівників Уманського районного управління ГУ МНС з професійним святом та вручив грамоти виконкому міської ради. Заступник начальника ГУ МНС України в Черкаській області, полковник цивільного захисту Анатолій Садовий вручив вогнеборцям ключі від нової пожежної автоцистерни. У рамках свята була проведена акція «Запобігти, врятувати, допомогти!», де було продемонстровано роботу пожежників з аварійно-рятувальним обладнанням; та автопробіг пожежної техніки вулицями міста.

Цього ж дня заступник міського голови Петро Паєвський провів чергове засідання робочої групи з питань всенародного обговорення та узагальнення в місті Умані пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України», на якому проведено роз’яснення основних статей проекту; затверджено графік обговорення його в колективах та виступів фахівців з юридичних, правових, економічних, земельних та інших питань щодо запропонованих змін до Конституції України в ЗМІ.

24 вересня на черговому засіданні виконавчого комітету надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, на вирубку дерев, на укладання угод, що потребують нотаріального посвідчення, на проведення Хресного ходу; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про оформлення права власності, про надання матеріальної допомоги та інші.

25 вересня на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів заступник міського голови Петро Паєвський проінформував керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів про хід підготовки до Дня міста та Всеукраїнського фестивалю художньої творчості вищих навчальних закладів Міністерства аграрної політики України «Софіївські зорі».

Благодарим "УМАНСЬКУ МІСЬКУ ВЛАДУ" за информацию
uman.rada.gov.ua