Дешевий цукор розкупили за день

Новости города

10 вересня на Центральному ринку Умані з машини продавали цукор із Держрезерву по 4,10 грн/кг. Одна людина могла купити 10 кг.
Люди дізнавалися про дешевий цукор випадково. Бо четвер вважається небазарним днем. Базарні в Умані — вівторок, п’ятниця та неділя. В інші дні торгівля на ринку є, але більшість кіосків закриті.

До машини з цукром вишикувалася черга в понад 20 м.

— Прийшла на базар купити шпалери і фарбу, — розповідає Марія Кравець, 67 років. — Побачила чергу. Сказали, що цукор дешевий. Обдзвонила сусідів, зайняла їм чергу. Було б краще, якби цукор хоч на місяць раніше привезли. Можна було б більше закруток зробити.

— Я думаю, що цей ажіотаж із цукром надуманий, — обурюється 45-річний Валерій. Прізвища не називає. — Не хочу пектися на сонці в цій черзі.

Усього за день розпродали 30 т цукру з Держрезерву. У магазинах Умані цукор продають по 6,50–7,45 грн/кг.

Директор державного підприємства ”Златодар” Володимир Лук’янець каже, що за часів Радянського Союзу Черкащина виробляла 10–20% цукру від усього обсягу.

— А сьогодні не здатна забезпечити себе, — пояснює. — Україна не покриє потребу в цукрі на 2010 рік. Багато хто надіється на переробку цукрової тростини, але вона подорожчала останнім часом. Тростинний цукор буде дорожчим за цукор із буряка.

http://gazeta.ua/index.php?id=307942